SOS!

Rokonságunk egy része Felvidéken él. Jó magyarok, szeretnek bennünket. Éppen ezért csodálkoznak azon, ami nálunk megújulás címén zajlik.

Új világ, új, politikailag megbízható emberek minden poszton. Orbánnak az elmúlt fél évszázad jó politikai iskola volt. Kitanulta, hogyan építsen mondvacsinált demokráciát, s most rajtunk gyakorol egy cunami feltartóztathatatlanságával. A demokrácia intézményeinek, illetve ezek demokratikusságának felszámolásában immár az igazságszolgáltatás következik, amit a büntetőeljárásra vonatkozó törvényjavaslat is jól mutat. A jogszabály sorsa nem kétséges, hiszen a szokásos hajmeresztő cinizmussal „előkészítve” bocsátják szavazásra.

Tény, hogy a Fidesz kétharmados bizalmat kapott az elmúlt évi választáson. De ez még nem jogosítja fel, hogy – negyvenévi uralomra tervezve – szétzilálja a demokráciát, a magyar közéletet és a gazdaságot.

Amikor az EU-tagságról népszavaztunk, bíztunk Európa demokratikus példaértékében. Ma a sajátos hazai parlamentáris rendben a kétharmados arrogancia miatt a valódi demokratikus erők nem tudnak döntően beleszólni a demokrácia sorsába. Ezért aztán visszafelé araszolunk. Ez annak köszönhető, hogy Orbán a határokon belül már sikerrel vágta ketté a nemzetet, és most azon ügyködik, hogy ezt kiterjessze a határon túli nemzettársainkra is. Ott tartunk, hogy aki nem állt be az Orbánnak behódolók sorába, határainkon belül idegennek érezheti magát, féltheti állását, egzisztenciáját, bankbetétjét, mi több, nyugdíját. A félelem országává váltunk, ahol az érvényesülés, a talpon maradás alapfeltétele a politikai vakhűség.

Sajnos, nem tudunk összefogni. Erre épít a cinikusan számító Orbán. Mivel a szélsőjobboldal csak látszólag ellenzéke a Fidesznek, óriási társadalmi veszély leselkedik hazánkra: a szélsőjobb kormányba kerülése.

Nem tudom, a hazai civil, érdekvédő és valódi demokratikus erők mikor döbbennek rá erre? Minden diktatórikus törekvés ellenszere csak az összefogás lehet. Ennek része kell hogy legyen a nyugdíjas-társadalom is, amelyet fokozatosan szorítanak ki a politikai palettáról.

Mivel a kétharmados diktatúra már tény, kihez fordulhatunk? Csak az EU-hoz, amely szövetségnek tagjai vagyunk. Segítsetek! Határokon belül nem lehet bírni már a Janus-arcúval. Tudom, egy olvasói levél csak egy hang a tömegből. De a kétségbeesés kiáltását meghallhatják talán még az Európai Parlament néppárti frakciójának képviselői is. Kedves európai demokraták! Ne várjátok meg, hogy egy ordas eszme ismét eluralkodjon az unió egyik tagállamában!

Tősér István Miskolc

– Véget kell vetni ennek a néplelket mételyező pesszimista irányzatnak! A mi darabunk végén mindenképpen megérkezik Godot, és kész
– Véget kell vetni ennek a néplelket mételyező pesszimista irányzatnak! A mi darabunk végén mindenképpen megérkezik Godot, és kész MARABU RAJZA
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.