Indexes fiúkák

Olvasva Uj Péter írását a május 18-i Népszabadságban (A modern társastánc vadhajtásai a goebbelsi propaganda rafinált farvizén) eleinte kissé bávatagon néztem magam elé, mi tagadás, hümmögtem néhányat.

Kihagytam annak idején az Indexben 2009-ben megjelent cikket, melyre volt szíves most felhívni Uj Péter az olvasók figyelmét, azzal alátámasztandó, hogy mennyire nevetséges Vásárhelyi Mária azon állítása, hogy őt az inkriminált írás méltóságában megalázta.

Nos, ezúttal figyelmesen elolvastam az indexes vicces fiúk fergetegesenmókás cikkét („Hány halálos áldozata lesz a Fidesz-lágereknek?”), és mint egyike a rosszul öltözött nénikék seregletének, mondhatom, pompásan szórakoztam. (Megszámoltam: a nem oly terjedelmes cikkben a „nénikék” inszinuáló jelzőként használt alany kilencszer szerepel, mely gyakoriság méltán el is várható a tréfás publicista fiúkáktól.)

Valóban nyomát sem leltem annak, hogy méltóságában megalázták volna Vásárhelyi Máriát akkor, amikor például fölöttébb találóan dominának nevezték,mely elnevezésnek csöppecskét ellentmondva Uj Péter ugyanőt „szende médiaapácának” írja le.

A fiúkák remekül mulatnak Vásárhelyi Mária, Bauer Tamás és Debreczeni József által felfestett „pokoli víziókon”, amely víziók a várható – aztán valóban bekövetkező – kétharmados Fidesz-győzelem után fognak realizálódni, úgy mint a jogállam lebontása (hehe), a hegemonisztikus hatalom bebetonozása (haha), a parlamentarizmus formálissá tétele (bruhaha).

Mindezekkel a megállapításokkal valóban nevezhettek volna a szónokok a humorfesztiválra a biztos közönségsiker tudatában, a jelen ismeretében meg pláne roppantul mulattató, hogy ilyen pontosan látták a választás után bekövetkező kacagtató eseményeket. Persze látom én, hogy az indexes fiúkák az úgynevezett fiatalos stílust képviselik, és ezért nemhogymegengedett, de egyenesen elvárható az ilyesféle jugendlich portál újságíróitól, hogy a kipécézett közszereplőt akképpen szerepeltessék, miképpen ők gyakorta teszik, bizonyára sok olvasót nyernek ezzel a szellemes stílussal a fiatal évjáratokból. Felhívom szíves figyelmüket, hogy a jövőben tarkázzák különféle emotikonokkal a cikkeket, mert az még üdébbé teszi a portált.

Mellesleg bizonyítandó, hogy mint az Indexet néhanap olvasó, magam is fölöttébb bírom „a szexuális töltetű tréfákat” (UP), idézem, mely részt találtam a legmulattatóbbnak: „Mint a dominához befizető férfiak, azért szenvedtünk, hogy Vásárhelyi egy utolsó, jól irányzott ostorcsapással megrántsa a ravaszt elektromos árammal már eleve felajzott hímvesszőnkön.”

Én is úgy vagyok Uj Péter írásaival, hogy amint meglátom a nevét az újságban, tüstént lucskos lesz a vaginám és nyomban fehérneműt kell cserélnem. Hiába, valamit nagyon tudnak ezek a fiúkák.

Csak azt nem értem,mi a nyűért ambicionálja olyannyira Uj Péter a Népszabadság-beli megjelenést, mikor ezt a lapot – fájdalom! – jobbára vénecske nénikék és bácsikák olvassák.

Kakas Éva pécsi nénike

-
MARABU RAJZA
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.