Ez a való világ: a nyertes a médiahatóság

Stágel Bence fiatal kereszténydemokrata képviselő még tavaly ősszel kijelentette, hogy az állami frekvenciát használó RTL Klubnak főműsoridőben a Való Világ helyett inkább családbarát programokat, régi filmeket, kulturális műsorokat és a gyermekvállalást ösztönző programokat kéne sugároznia.

A Médiatanács ekkor még fegyelmezte magát, nem szólt, csak figyelt. Még 127 panaszt is kaptak, ami, tekintettel a műsor gyakran kétmilliós nézettségére, nem tekinthető kifejlett nemzeti konzultációnak, de végszónak megfelel.

Tegnap a Médiatanács már 88 millió forintos büntetéssel sújtotta az RTL Klubot a Való Világ 4 miatt. Elsősorban a kiskorúak védelmére rendelt szabályok megszegését büntették. Jól végignézték az egész sorozatot, strigulázták, amint a (tartalmi idézet tőlük) hisztérikus jelenetek, ismételt cigarettázás, gyakori alkoholfogyasztás, továbbá a szexualitás mint visszatérő társalgási téma, sőt feladatokban mint kísértés minden 16-os karika nélkül aláássa az ifjúság fejlődését, ám az ifjúságnak és szüleiknek nem szóltak, hogy kerüljék a műsort, mert az alkalmas a kereszténydemokrata képviselő által igényelt cél – úgy is, mint gyermekvállalást ösztönző program – informális körülmények között való előmozdítására is.

Most viszont büntetnek. Brutális nagyságrendben. Összehasonlításként: a fődíj 50 millió forintot ért. Néhány hete hasonló okból már kapott egy nagy büntetést a Való Világ miatt az RTL. A kettővel együtt már a fődíj négyszeresét vitte el a Médiatanács. Szupergyőztesek, akár Nagy Alekosz, akit a nézők tettek azzá, és most műsort kapott nemi vonzerejének ünneplésére. Ezt is vizsgálni fogják, de előbb kajánul kivárják, mire jut a lányokkal.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.