Field, az örök összeesküvő

Bizarrnak ígérkezik a kép, amikor televíziók kamerái előtt bilincsbe verve elővezetik Richard Fieldet, s leültetik a Magyarország-ellenes tevékenységet vizsgáló parlamenti bizottság elé. Nagy szerep lesz ez a Fidesz-képviselők valamelyike számára. Maga Balog Zoltán államtitkár már ki is mondta: Field nem vonhatja ki magát a parlamenti vizsgálat alól. A vétke az, hogy közreműködött a gyöngyöspatai romák húsvéti csillebérci útjának megszervezésében. Ezt persze nem ilyen visszafogottan fogalmazzák. (Öregnek kell lenni ahhoz, hogy valaki tudja, Field névvel már ült amerikai állampolgár magyar börtönben. Öt évet. Ő lehetett volna a vád sztártanúja a kelet-európai nagy összeesküvési perekben. Általam nem ismert okból azonban kimaradt a perekből, nem tanúskodott sem Rajk, sem a csehszlovák Slansky, vagy a lengyel Gomulka ellen.)

A Field tehát bevált név, de mai viselője már nem baloldali naivista, hanem „karvalytőkés”, „ingatlan cápa” és „politikai beavatkozó” a magyar pusztán. Richard Field a kormányközeli sajtóban valóságos antihőssé nőtte ki magát a „gyöngyöspatai menekítés” óta. Pánikot kelt, uszítja a cigányokat, rossz hírét kelti országunknak. Field és társai Magyarországra uszították a nemzetközi sajtót, ráadásul az ENSZ Emberi Jogi Tanácsát és az Amnesty Internationalt. Egy másik cikk szerint Field Magyarországra erőltetné az amerikai feketék esetében több évtizede alkalmazott „pozitív diszkrimináció” eljárását. Külön kvótával vinné be a romákat a felsőoktatásba, netalán a képzettséget követelő és hatalomközeli állásokba. (Cigány minisztert is akarna? Na, ne már!)

A jobboldali sajtóközeg Orbán Viktor tudatállapotának homályos tükörképe. A miniszterelnök minden bírálatot, amely intézkedéseit éri, a magyarság elleni támadásként ver vissza. Feltehetően el is hiszi, amit mond.

Az igazi összeesküvés-elméleteket a mindig lojális sajtó szállítja be. Richard Field New York Columbia Egyetemén végzett – emlékeztet Torkos Matild a Magyar Nemzetben. Ott tanult Barack Obama is és Miheil Szaakasvili grúz elnök is, teszi hozzá jól értesülten. Field hallgatta a nagy tekintélyű Deák István történészprofesszor előadásait. Deáknak rossz véleménye van az Orbán-kormányról. Íme, összeállt a kép: Field, az MN szerint a Columbia „képzőbázisáról” jött akciózni. Szaakasvili már egyszer vezetett hasonló akciót egy törvényes elnök, Eduard Sevardnadze ellen. A fekete Obama is elnök lett. Levonható a következtetés: mire is adták ki valahol az utasítást?

A parlamenti vizsgálóbizottságot létrehozandó dokumentum pedig belekérdezi a világba: „Kinek az érdeke, hogy a nemzetközi sajtó Magyarországról a valóságban nem létező polgárháborús helyzetet mutasson be?” Kinek az érdeke? Hát biztos nem a magyar kormányé, amely nyilván szeretne úri kedve szerint kormányozni, s közben élvezni a nép szeretetét és a világ lihegő elismerését.

Ez utóbbi azonban mindenképpen hibádzik. Field az imperialista- titóista-trockista ügynök lehet az oka. Vagy Field az ingatlanügynök. A lényeg az ügynök szóban van, az már mindent megmagyaráz. Aki külföldi és nincs velünk, az ügynök, az kiképzőbázisból jött. Na de, hogy még mindig Amerikából, ahogyan 1949-ben?

Hírek szerint Field családjával együtt a napokban elhagyta Magyarországot. Nem érezte biztonságban magát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.