Levélturmix

A különböző papírigazolványok csipkártyára váltását üdvözlöm. Sajnálom, hogy annak idején, amikor a „diktatórikus” személyi igazolványokat lecserélték, nem volt egy józan politikus, aki megvétózta volna. Ebbe az új csipkártyába a taj szám mellé célszerűnek tartanám az illető főbb egészségügyi adatai bevitelét – kódolva, csak az orvosok kártyaolvasójával megjeleníthetően –, valamint az állandóan szedendő gyógyszereit, jelentősebb operációi dokumentációja fellelési lehetőségét, hogy egy esetleges baleset vagy lakóhelyétől távoli megbetegedés esetén az orvos azonnal „képben” legyen. Mivel uniós tagok vagyunk, a betegségi kódok egységesek lehetnének mindenhol, így külföldön sem lenne probléma a baj értelmezésével. Talán a sokat elátkozott „személyi szám” is benn maradhatna, nemcsak választáson érvényes funkcióval.

Mészáros László nyugdíjas gépészmérnök

Az új vallástörvényben tervezett egyházak kategorizálásával jelenleg a kis egyházakat készülnek kivégezni, és ezzel lerombolni több ezer ember hitét, de ez még csak az út lefelé a lejtőn. A következő lépésre már nem is merünk gondolni egészen addig, amíg már megbánjuk, hogy nem léptünk közbe a legelején. Akkor amikor a „történelmi egyházak” kerülnek a „guillotine” alá, köztük a katolikus és a református egyházzal.

Jelenleg a történelmi egyházak politikusai döntik el, hogy önmiben higygyen és hogy az ön Egyháza valóban egyház-e. Csakis önön múlik, hogy amiben most hisz, tovább él-e, vagy itt ér véget.

Tamás Krisztina Budapest

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.