Mikor lesz rend az utakon?

Újabbnál újabb ötletek, akciók folynak a közlekedés biztonság növelésére. De én úgy látom, csak a kezdeti nekibuzdulás a nagy, majd szépen elhal az ötlet.

Volt egy időszak, mikor táblákkal tiltották a teherautók előzését a főváros közelében, de erre nem nagyon figyelt senki, mintha ott sem lennének a táblák. Most az egész ország területén tilos 6-tól 22-ig előzni a kamionoknak, de ez is csak jelképes. Nem sikerül érvényt szerezni a rendelkezéseknek, mivel kevés a rendőri jelenlét, ha látok egy rendőrautót a leállósávban poroszkálni, biztos lehetek benne, hogy aznap már többel nem találkozom, legalábbis azon az autópályán. Bár én „csak” 200 km-t autózom naponta, de nincs olyan, hogy a tiltás ellenére az előzni tilos tábla mellett ne találkoznék utanként három-négy magáról és a szabályról megfeledkező kamionnal. Nem is lenne gond, ha nem kellene sok esetben „satufékkel” reagálni az elém kivágódó teherautóra.

És vajon meddig fog még levillogni a belső sávról szlovák vagy román rendszámú autó, mivel „csak” 130-cal megyek, ő pedig annyival, amennyi a „kéményen kifér”? Mikor érjük el végre, hogy a külföldire is ugyanazok a szabályok vonatkozzanak, mint ránk? Erről jut eszembe: mennyien cserélték le magyar rendszámra a külföldit az új kormány regnálása óta? Mert nagyon sokan a szoclibek miatt vásároltak külföldi autót és vitték ki vállalkozásaikat, most akkor visszatértek a haza kebelére? Szerintem csak egyik ok volt az adózás, ami miatt külföldi rendszámú autót vettek, ugyanis mint látható, a gyorshajtás és a parkolás is lazábban kezelhető vele.

Juhász László Gödöllő

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.