Levélturmix

Ma már rendelet szabályozza, hogy mikor, milyen mennyiségben kerülhet képernyőre erőszakos jelenet. A gyógyszerreklámok mennyiségét is szabályozni kellene!

Gyakran nézem a német sportcsatornát, különösen most, hogy elkezdődött a jégkorong-vb. A szünetekben ott is van reklám, s mivel lusta vagyok átkapcsolni, megnézem azokat. Harmaduk sört reklámoz, de németekről lévén szó, ez megbocsátható. A következő blokk sportszereket és sportolási lehetőségeket népszerűsít, ez is érthető. A maradék harmadon az autók és háztartási gépek osztoznak. Sokáig nem értettem, mi olyan különös ezekben a reklámokban. Aztán rádöbbentem! Nincs a képernyőn szenvedő arcú, vizelési problémával küzdő tűzoltó. Nem támad lábgombát elhárító női kommandó. Nem panaszkodik egyetlen nő sem hasmenésre, székrekedésre, egyéb intim problémára. Nincsen tabletta szívzűrökre, és nincs fejfájásra, gerincbántalmakra és egyéb nyavalyákra sem. Ma már rendelet szabályozza, hogy mikor, milyen mennyiségben kerülhet képernyőre erőszakos jelenet. A gyógyszerreklámok mennyiségét is szabályozni kellene! Kísérletek bizonyították, hogy az állandó betegségtudat az egészséges szervezetet is megbetegítheti. A világ pesszimista népnek tart minket. Nem kellene ezt a sötét képet egy újabb negatív jelzővel tovább sötétíteni!

Milassin Loránd Budapest

Egyetértek Aczél Endre Előbúvik az irredenta című cikkével (április 28.) – kivéve a címet. Az irredenta ugyanis már évek óta jelen van a közés kulturális élet különböző területein, és módszeresen mérgezi nemzetközi kapcsolatainkat. Naponta észlelhető például a köztévé időjárás-jelentéseiben, amelyben bemutatják a Szlovákiában, Kárpát-Ukrajnában, Észak- és Nyugat-Romániában, valamint az Észak-Szerbiában fennálló és várható időjárási helyzetet. Ezzel szemben az osztrák állami televízió kizárólag Ausztria mai területére szorítkozik, illetve a teljes kontinensről ad meteorológiai jelentést, ám nem érinti az első világháború befejezéséig Bécs fennhatósága alá tartozott Csehország és Szlovénia időjárását. Vajon mi szükség volt arra, hogy a változatlanul köztársasági államformában maradó Magyarország új alkotmányának a köztársasági elnök által történt aláírása napján Kolozsváron is ünnepséget tartsunk? Attól még Erdély, a Bánság egy része ugyanúgy Romániához tartozik, mint a Regát és Dél-Bukovina, ahol szintén élnek magyarok. Márpedig ők a román alkotmány alapján megszervezett országban fognak élni azután is, hogy 2012-ben hatályba lép az új magyar alaptörvény. Ideje már, hogy véget vessünk amár behegedt sebek rendszeres feltépésének! Ne várjuk meg, míg az irredenta mérge végzetessé válik!

Dr. Del Medico Imre Budapest

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.