Levélturmix

A gerecsei, a természetvédelmi hatóság által nem engedélyezett új turistautak ügyében az útvonalak kezdeményezője, Kertész István úr a március 26-ánmegjelent válaszomra reagált (Nem térkép e táj, április 12.). Megerősítem, hogy a Cartographia Kft. (tehát nem saját „térképészcégem”) turistatérkép-sorozatának szerkesztőjeként az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség által a kiadóhoz eljuttatott levél alábbi sorai alapján éppen a turisták érdekében nem támogathattam a nem engedélyezett tervezett turistautak további ábrázolását. „Amennyiben T. Cím által kiadott térképet követve egy turistacsoport fokozottan védett természeti területre téved…, megvalósul a természetvédelmi bírság kiszabásának alapjául szolgáló tényállás, azaz a fokozottan védett természeti területre történő engedély nélküli belépés. … A természetvédelmi hatóság ugyan a turistával szemben jár el, azonban polgári peres úton a kiadóval szemben a turista felléphet, a bírság összegének megfi zetését kérheti, hiszen a térképet követve feltételezhette, hogy jelzett turista útvonalon halad.” Berki Zoltán turistatérkép/kalauz szerkesztő, A Magyar Természetbarát Szövetség gyalogtúra bizottság turistaút albizottság vezetője

„Amikor eljön az ideje az euró bevezetésének, a parlament kétharmaddal meg tudja változtatni az alaptörvényt” – fűzte hozzá Varga Mihály saját javaslatához, hogy a forint kerüljön be az alaptörvénybe (március 28.). Igen, meg tudja változtatni. Kivéve ha a Fidesznek akkor egyharmadnál több parlamenti képviselője lesz, és ezt arra használja ki, hogy folytassa „szabadságharcát” Brüsszel ellen. Mert, ha így lesz, akkor a Fidesz a most elfogadott alaptörvény segítségével meg tudja gátolni az új parlamenti többséget abban, hogy fizetőeszközként bevezesse az eurót. Azt hiszem, ez a célja Varga Mihály javaslatának. Része a bebetonozásnak, amelyet majd csak egy, a fennálló kétharmados szabályokat figyelmen kívül hagyó, rendszerváltásszerű akcióval lehet leküzdeni.

Válas György

Ha az alaptörvényből kiebrudalták a Magyar Köztársaságot és felmagasztalták a koronát, ha Budapesten már tér sem viselheti a Köztársaság nevet, ha Orbán Viktor már megteremtette saját „királyi gárdáját”, akkor vajonmilyen államformát kívánnak ránk kényszeríteni?

Dr. Kelemen Károly Budapest

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.