Egészségére, köztársasági elnök úr!

Miután Schmitt Pál szerint a jövőre hatályba lépő alkotmány azt szimbolizálja, hogy Magyarország föltámadt, a köztársasági elnök úgy érezte, ideje új, az aláírás ceremóniájához hasonlóan lélekemelő feladatot találni magának, például a magyar borok népszerűsítését, ezért tegnap kiválasztotta azt a hármat, amely ezentúl a „Köztársasági elnök bora” megtisztelő címet viselheti.

Míg a munkájával és annak gyümölcseivel maradéktalanul elégedettnek tűnő államfő valószínűleg a „Tokaj szőlővesszein nektárt csepegtettél” fohásszal az ajkán kortyolgatta az érdemdús nedűket, gondolván Istenre és Orbán Viktorra egyaránt, vita alakult ki arról, hogy jelenleg van-e érvényes alkotmánya Magyarországnak.

E vita tegnap kikerült abból a körből, amit az akadémikus jelzővel lehetne illetni, Magyarország egy bizonyos szegletében ugyanis bizonyosan nincsen érvényben semmi, ami az alkotmányosságra akár csak csírájában is emlékeztetne: Gyöngyöspatán annyira elszabadultak az indulatok, hogy a cigányok összecsomagolták a holmijukat, és ki így, ki úgy megpróbálta otthagyni otthonát. Végül aztán az asszonyok és a gyerekek utaztak el a rokonokhoz.

Pintér Sándor húsvét előtt személyesen garantálta a gyöngyöspataiak biztonságát, amikor a cigány asszonyokat és gyerekeket egy amerikai üzletember pár napra kimenekítette a faluból, mert attól rettegtek, hogy a szomszédságukban gyakorlatozni akaró félkatonai szervezetek kárt tennének bennük.

A belügyminiszter ugyanakkor – akárcsak Orbán Viktor szóvivője és lelkésze is, aki felzárkóztatási kormánybiztosi minőségében gyalázza civil önmagát – azt hazudta, hogy a cigányok üdülni mentek. Amióta a belügyminiszter ott hencegett a településen, néhány ember már szétverte egymást, és most több száz menekülőre fogta.

Nem üdülni mentek. És jobb volna, ha otthon maradhatnának, ezért is kártékony Gyurcsány Ferenc egymillió forintja, amit arra adott, hogy ha kell, béreljenek buszokat nekik. A romák és a helyiek biztonságát a rendőrségnek kötelessége garantálni. A Pintér Sándor vezette szervezet ezt megpróbálta, de nem tudta megoldani.

Pintér Sándor, ha még tartja magát valamire, azonnali hatállyal benyújtja a lemondását. De kinek nyújtsa be a lemondását a kormányfő, aki egy éve azt ígérte, hogy két hét alatt helyreállítják a vidék közbiztonságát? Megint az államfőnél tartunk, aki szerint föltámadt az ország, és az új alkotmány szárba szökken, egyebekben pedig jó a magyar bor.

Így is van, Schmitt Pál tehát tegnap, amikor menekültek a cigányok, kiválasztotta a neki tetsző nedűket. Somlói fehér meg – hah, minőmeglepetés! – egy tokaji és egy szekszárdi viselheti a „Köztársasági elnök bora” megtisztelő címet. Mindhármat a cigányriogató Gój Motorosok szervezetével szimpatizáló Lázár testvérek tulajdonában álló CBA forgalmazhatja majd, hazánk legnagyobb üdvére.

Mindenki a helyén van tehát, csöppen a nektár, a cigányok meg vándorolnak valahová.

Ez jó mulatság, férfi munka volt! Schmitt Pál és a bora
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.