Tömlőharc

Mondhat itt bárki bármit, az isten se mossa le sem a tűzoltók szakszervezetéről, sem a Parlament gazdasági igazgatóságáról, hogy voltaképpen egymás tömlőjével játszadoznak.

A lánglovagok szakszervezete a hét végén történetesen csatlakozott a rendvédelmiseknek a nyugdíjkedvezmények megvonása miatt (is) tiltakozó felvonulásához, és a Hősök terétől az Alkotmány utcáig tartó séta közben páran úgy gondolták, kinyitnak néhány vízcsapot, eldobnak néhány füstbombát, hanggránátot, ilyesmit. Néhányan meg bevetési ruhában vonultak, talán parancsnoki engedély nélkül, ami nagyon nem szép. A katasztrófavédelmi elöljáró el is rendelte a hivatalos vizsgálatot.

A tűzoltók szakszervezete, talán előre látva a jövőt, még április 13-án futárral küldött kérelmében jelezte: 18-án munkavédelmi ellenőrzést tartana a Parlament épületében, amihez joga is van, meg a kíváncsiság is űzte, vajon minden képviselő hölgy és úr ki lett-e oktatva munkavédelemből, s tisztában van-e a menekülési útvonalakkal. Amire adott esetben még igencsak nagy szükség lehet.

Tegnap aztán megérkezett az ellenőrzésre 28 lánglelkű lovag. Azonmód meg is rekedtek mindahányan a Parlament kapujában, nem engedték be őket, mondván: a gazdasági főigazgató nem tud melléjük kísérőt adni, mivel üléseznek a képviselők. Történetesen éppen az új alkotmányról szavaznak. A felek persze nem rettentek meg a patthelyzettől: a tűzoltók ma megpróbálnak újra bejutni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.