Az idős bírák védelmében…

Az Orbán-kormány – rengeteg átgondolatlan és meggondolatlan –intézkedései közül kirívó az idős bírák nyugdíjazása. Tekintettel arra, hogy az egyik hatalmi ágról van szó, tetten érhető a diktatórikus hajlam.

Nehogy félreértés essék, sok kifogásom van a bíróságok munkájával kapcsolatban. Igazamat bizonyítja a rengeteg „tyúkper” indokolatlanul évekig tartó tárgyalása, az elsőfokú ítéletek lényeget érintő megváltoztatása másodfokon, de az első fok ítéletét helybenhagyva (sic!) – mivel nem lehet kimondani, hogy egy bíró tévedett – vagy a legsúlyosabb: a polgári bíróságok ilyen arányú tekintélyvesztése a 20 év alatt.

Mégis, a bírák kor szerinti szakmai megítélése olyan nagyfokú dilettantizmus, melynek létrejötte csak diktatúrában lehetséges. Bizonyíték erre a 92 éves dr. Bárándy György tevékenysége.

És ehhez az ötlethez ragaszkodnak! Minden józan figyelmeztetés ellenére! Megmondhatná valaki Orbán Viktornak, hogy a kétharmaddal csak nagyobb felelősséget, könnyebb döntési lehetőséget (az esetleges terméketlen parlamenti viták eldöntésénél) kaptak, de semmiféleképpen nem felhatalmazást a diktatúrára.

Salga István Budapest

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.