Pótcselekvés, porhintés

Mit gondol az olvasó, milyen sürgős üggyel foglalkozik a Magyar Tudományos Akadémia elnöke és a főpolgármester? Én arra gondolnék, hogy az Akadémia elnöke a fontos magyar találmány, a rákfelismerő sebészkés bevezetéséhez hiányzó százmillió előteremtésén fáradozik, a főpolgármester meg a BKV, a 4-es metró bokros gondjaival, a hajléktalanok sorsával, az általános pénzhiánnyal.

De nem. A két kitűnő úr sokkal fontosabb kérdésről tárgyal egymással: a Roosevelt elnökről elnevezett tér átkereszteléséről. Égető probléma ez, meddig lehet még tere nálunk ennek a Rooseveltnek, aki háborúba vitte a nácik ellen Amerikát, és volt is képe megnyerni a háborút, holott még mi is hadat üzentünk nekik! A kormánypártok nem nélkülözhetik a legyőzött nácik és szövetségeseik mai utódainak jóindulatát és szavazóbázisát, ezért a Roosevelt-kérdés nem tűr halasztást. A gazdaság, az egészségügy, a felsőoktatás, a közlekedés és a tudomány várhat, Roosevelt nem várhat.

A Moszkva által bitorolt teret is vissza kell adni Széll Kálmánnak, az a miniszterelnök is nagy adószedő volt, új adókat talált ki, így hozta rendbe az államháztartást. Orbán Viktor szellemi előképe.

Ami viszont mellékes kérdés, hogy a dúsgazdag BKV-nak hány ezer autóbusz, villamos és megálló tábláit kell kicserélni, és hogy hány cégnek, intézménynek kell új táblákat, bélyegzőket csináltatniuk, nyilvántartásokat módosítaniuk és mennyiért. Kerül, amibe kerül – megéri!

Sztálin és Haynau díszpolgárságának viszszavonásával sem lehet tovább várni, elvégre már több mint két évtizede nem azok. Azt azért senki sem mondhatja, hogy a főváros csak szimbolikus kérdésekkel foglalkozik. A díszpolgárság ügyével egy napon intézték a hajléktalanokét is: egy csomó hajléktalanellátó szervezetet ítéltek gyors eljárással halálra, megvonván tőlük minden támogatást.

Bauer Péter Budapest

– Izé... Megmondanád, hogy mostanában hány cukorral kell inni a kávét?
– Izé... Megmondanád, hogy mostanában hány cukorral kell inni a kávét? Marabu rajza
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.