Felháborító nyilatkozat

Ne az idősek döntsenek túlnyomó részben a jövő kérdéseiről, nyilatkozta Kósa Lajos. A Fidesz alelnökének korábban sikerült a forint értékvesztéséhez hozzájárulni, most a nyugdíjasok társadalmi értékének csökkentését hangsúlyozza. Magyar politikus szájából ilyen negatív vélemény nem hangzott el a nyugdíjas társadalomról. Mit gondol Kósa Lajos az életük alkonyán lévő emberekről? Azt a fontos körülményt nem veszi figyelembe, hogy a nagyszülők gyermekeiknek, unokáiknak jobb jövőt szeretnének, mint amit ők megéltek, és ezt a voksolás alkalmával is bizonyára kinyilvánítják.

A kormány lassan a kormányzást is megkezdi, ezért bokros teendőik miatt az alábbiakban szeretnék hozzájárulni a Kósa-terv megvalósításához.

Idősödő korban 65 évtől 75 évig 0,5; időskorban 75 évtől 85 évig 0,3; az agg szavazóknál 85 évtől 95 évig 0,2; az aggastyánoknál pedig 0,1 legyen a szavazatok értéke. Így a feleségemmel leadott szavazatok 0,8 értékben jelennek meg, ami azért nem semmi!

A Fidesz számára a Kósa-terv azért is jó, mert az időseknek a múltról – így az 1998 és 2002 év közötti időszakról, amikor a nyugdíjasoknak nem biztosították a törvény szerint járó nyugdíjemelést, és megszüntették a méltányossági nyugdíj kifizetését – több ismeretük van, amit szavazataikkal is érvényesíthetnének. A Fidesz alelnöke úgy gondolja, hogy az a lépés, amely csökkentené a nyugdíjasok szavazatainak értékét, kedvező helyzetet teremtene a kormánypárt számára. A politikusok csak azzal nem számolnak, hogy a fiatalok nem vakok, az idő múlásával ők is átlátnak a szitán, s egyszer ők is idősek lesznek.

Dr. Takács Imre Hajdúszoboszló

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.