Gurul a gyógyszer

Álságos szereposztás hogy Orbán Viktor, aki fűt-fát, értékálló nyugdíjat, olcsó gázt és villanyt ígért a nyugdíjasoknak, a számonkéréskor már „beosztottjaira” mutogat, hiszen a nemzeti fejlesztési miniszter jelentette be az áram árának emelését, és a gazdasági miniszter, Matolcsy György az, aki szemet vetett a gyógyszerkassza egyharmadára.

Soha jobbkor nem jöhetett volna a kübekházi orvos thaiföldi balesete, hiszen rögtön kampányt lehetett hirdetni a „piszkos” gyógyszercégek ellen. Elhinteni a demagógiát, hogy az adófizetők pénzéből állják a promóciós utakat és egyéb ajándékokat. A közüzemi számlák emelkedése pedig tovább apasztja a nyugdíjasok zömének amúgy sem kövér pénztárcáját, kevesebb jut élelemre és gyógyszerre.

Bizony az időskorúak jövedelmük egyre nagyobb hányadát kénytelenek gyógyszerekre költeni. Ha még a támogatások is csökkennek, annak sokak számára elviselhetetlen következményei lesznek.

A Fidesz-kormány eddigi intézkedései és annak következményei is a legvédtelenebb társadalmi réteget, a nyugdíjasokat érintette a legrosszabbul. Erősen visszatetsző volt a „reklámnyugdíjasok” nyilatkozata a televízióban arról, hogy megértik a kormány intézkedéseit. Mi, többiek, valahogy kevésbé.

Herendi Károly Budapest

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.