Megható törődés

Valóban megható, hogy pártunk és kormányunk mennyire törődik a zemberek egészségi állapotával. Olvasom, hogy különböző különadókkal fogják sújtani azokat az élelmiszereket, amelyek (állítólag) ártalmasak az egészségre, és korai halált okozhatnak. Ezek között élen jár a hamburger, amelynek rendszeres fogyasztása bizonyára hozzájárul a fölösleges súlygyarapodáshoz.

Népegészségügyi szempontból a napi egy-két marhahúspogácsánál lényegesen veszélyesebbnek tartom a rendszeres pálinkafogyasztást, ami a statisztikai jelentések szerint emelkedő tendenciát mutat. Lendületet adott a tömény szesz fogyasztásának az a kormányrendelet, amely rögtön a fülkeforradalmi választás után megörvendeztette a magyart: a Vezénylő Tábornok engedélyezte a házi pálinkafőzést.

Micsoda álszent indokolás, hogy az egészség megóvása miatt adóztatja meg a hamburgert, miközben szabad folyást enged a pálinkának, azaz a pálinkafőzésnek! Az európai népek közt élen járunk a tömény szesz fogyasztásában, ami valóban halálos méreg.

Nem kellene a kormánynak inkább ezzel törődnie?

Stirling György Eger

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.