A bátor miniszterelnök

Orbán Viktor csúfosan leégett Brüsszelben. Nem olyan nagy baj, mert nem Magyarország és nem a magyarok égtek le, hanem ő. Összekeverte ugyanis a brüsszeli parlamentet a budapestivel.

Ott nincs kétharmada, mint itthon, ahol a mamelukok minden zagyvaságát vastapssal kísérik. Brüsszelben tudják, és a vitában egyértelműen ki is fejezték: nem a magyarokkal és nem Magyarországgal van baj, hanem Orbán Viktor diktatórikus ténykedéseivel.

A személyes szóvivő hallása sem javult azóta, hogy már nem ellenzéki pozícióból kiindulva kellett a bornírtságokat szélnek eresztenie. Akkor ugyanis csak néhány főnevet kellett unosuntalan ismételgetni: minden azért rossz, mert a szocialisták vannak kormányon, egyébként mindennek Gyurcsány az oka. Na, itt kimaradt legalább nyolc hónap a beprogramozásból. A főnök Brüsszelben összetévesztette magát a magyar néppel. Legalábbis szerette volna a saját, személyes szennyesét úgy beállítani, mintha az nem az ő műve, hanem Magyarországé lenne. Tehát aki őt merészeli bírálni, az „megkérdőjelezi a magyar nép demokratikus elkötelezettségét”.

Orbán Viktor azonban távolról sem azonos a magyar néppel! Jelen pillanatban az ország miniszterelnöke. Egy ember a magyar népből. Bár ez önmagában igen jeles minősítés, de még van belőlünk közel tízmillió. A miniszterelnöki fogalmazás ezért vagy egy kicsit pongyola, vagy túlzottan öntelt.

A személyes használatra fenntartott szóvivő a létező minden magyar tévécsatornán főnökéhez hasonló feldúltsággal nyilatkozott: a magyar szocialistákat most „kitöri a frász”, hogy nekik nincs ilyen bátor miniszterelnökük, aki így megvédené a magyar népet, mint most az ő főnöke tette (!). Az általam látott mindhárom tévé (Duna, Hír, Echo) illetékes riportere szájtátva repesett a boldogságtól, hogy mennyire meg lettünk védve! És mennyire igaz, hogy Orbán szereplésétől kitörte a frász a szocialistákat! Ugye, milyen világos és öszszefüggő a két dolog? Ennyit a főnök és a szóvivő teljesítményéről.

Nem gondolnak arra, hogy fel kellene hagyni lassan egy évvel a választások után azzal a primitív agitációval (hazudozással), amivel most is tömik a „zemberek” fejét? Ne nézzék hülyének az embereket! Nem sok idő múlva az emberek fogják hülyének tartani azokat, akik most őket hiszik annak.

Dénes Lajos Orosháza

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.