Köszönjük, gázművek!

Közel nyolc éve nyugdíjas vagyok. 75 000 forintos járandóságomat folyószámlára kapom minden hó 12-én. A banki megbízás alapján innen fizetem az összes közüzemi díjat átutalással. Ezzel a folyószámla nagyjából ki is merül. Minden további kiadást a feleségem nyugdíja fedez. Többször előfordult, hogy a bank fedezet hiányában hol a villany-, hol a gázszámlát pár nap késéssel fizette ki.

Telefonos kérésemre az elekromos művek ügyfélszolgálatán udvarias ügyintézőjük azonnal el is intézte, hogy ezentúl 13-i befizetési határidővel küldik a számlát és így nincs késedelem a befizetéssel.

A Fővárosi Gázművek Zrt. nem ilyen barátságos. A napokban küldte ki a késedelmikamat-értesítőt 513 forintról, megjelölve azt a nyolc számlát, amelyet késve fizetett be a bank 2005 és 2010 között. E-mailben elküldtem ügyfélszolgálatukra észrevételeimet. Elsősorban azt kértem, hogy a fizetési határidőt pár nappal tolják el, illetve kifogásoltam, hogy miért nem küldték ki a késedelmi értesítőt 2005-ben, 2007-ben, 2008-ban. Igaz, jeleztem, hogy egyetlen fillért sem vagyok hajlandó fizetni, forduljanak bírósághoz. Sérelmesnek tartottam az eljárást, mert átalánydíjat fizetek, ami azt jelenti, hogy a nyári hónapokban is fizetem a kb. 30 ezer forintnyi összeget, amikor egyetlen köbméter gázt sem használok, és így ők használják a pénzem, s még kamatot sem kapok rá.

Azért is felháborítónak tartom a késedelmikamat-értesítőt, mert az utóbbi időben sok háztartás egyáltalán nem fizet, és olyan akciókat szervez a cég, ha bizonyos részét befi zetik az elmaradásnak, akkor egy részét elengedik a tartozásnak, és ezek több tízezres értékűek is lehetnek. Kioktató stílusú válaszlevelükben tudatták, hogy üzletszabályzatuk szerint a számlafizetési határidőt nincs módjukban megváltoztatni, valamint 500 forint alatti kamatértesítőt nem küldhetnek ki, ezért megvárták, amíg elértem ezt az összeget. Jelezték, hogy öt év az elévülési idő, és ezt vegyem tudomásul. Ezzel egyidejűleg módosították az összeget egy új számla kiküldésével, mert egy 2005-ös 3 forintos büntetés elévült, de az új számlán 164 forinttal több jelent meg, ami az előző számláról lemaradt, így már 561 forint a büntetés.

Hajrá gázművek, hajrá Magyarország!

Sudár Attila kisnyugdíjas

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.