Kitiltott kiküldött tudósító

A Népszabadság arról tudósít (Kitiltott tudósító Orbán–Cameron találkozójáról, december 16.), hogy a kormányzati kommunikációs központ megüzente a lap londoni tudósítójának, hogy ne fáradjon, „… úgysem nyilatkozik neki a magyar miniszterelnök, csak a…”

Ez egyszerűen felháborító. Az adófizető állampolgárok teszik lehetővé, hogy a miniszterelnök utazzon, joggal elvárhatják, hogy a tárgyalásokról megfelelő tájékoztatást kapjanak. Ha erről az általam és sokak által preferált lap tudósítani akar, és azt nem teszik lehetővé, akkor az én és a többi olvasó („az emberek” egy csoportjának) jogait sértik.

Nehéz megérteni, hogy mi motiválta a fenti eljárást, hacsak nem a félelem a kellemetlen kérdésektől, illetve korrekt tudósítástól. A miniszterelnök (vagy a kormányzati kommunikációs központ) fél, hogy mondandóját nem úgy tálalják, ahogy ő szeretné, illetve ahogy a bértollnokaitól elvárható.

Én a lap tudósítója helyében teszteltem volna a miniszterelnököt, az angoloktól kértem volna lehetőséget az interjún való részvételre, és kiderült volna, hogyan működik a Fidesz értelmezése szerinti sajtószabadság, az információhoz való jog.

Fehérvári István Székesfehérvár

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.