Levélturmix

December 2-án megjelent Kész az Alkotmánybírósághoz fordulni a Népszabadság című cikkükkel messzemenően egyetértek, a várható fejleményeket illetően azonban eléggé szkeptikus vagyok. Jó, hogy önök is az Alkotmánybírósághoz fordulnak e törvénnyel kapcsolatban.

Csakhogy lesz-e Alkotmánybíróság az új alkotmányban? Ha igen, milyen hatáskörrel? Az eddigiek alapján bármi és annak ellenkezője is megtörténhet, elvégre kétharmados „jogállamban” élünk. Ki tudja, meddig? Mindenesetre a „beetetett” 2,7 millió ember még évekig ki fog tartani a kormány mellett, még akkor is, ha saját bőrén érzi az úgynevezett megszorítások elkerülését célzó intézkedéseket.

Kántor Antal Zamárdi

Mint a híradásokból kiderült, Megygyes Tamás volt polgármester és csapata nagymértékben felelős Esztergom eladósodásáért, ráadásul minden igyekezetével azon van, hogy lehetetlenné tegye utódja, a jelentős többséggel megválasztott Tétényi Éva városvezetői munkáját. Vajh, nem lenne itt az ideje, hogy az elszámoltatási biztos – aki hétről hétre beszámol az ügyészségnek az előző kormány tagjai elleni bizonyítékokról – vizsgálódni kezdjen Esztergomban is? Utánanézhetne, hová lett a város pénze, különösen, hogy egyes sajtóhírek szerint Meggyes úr mindenekelőtt a saját portája előtt hozatta rendbe az ott található tavat, és építtetett ki utat hozzá. Vagy a „mi kutyánk kölke” tabu? Volt-e vagy lesz-e ebben az ügyben ugyanolyan tüzetes vizsgálat, mint a volt szocialista polgármesterek ügyében?

Dr. Herendi Károly Budapest

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.