Még ő vádol…!

A fél ország nagy figyelemmel kísérte a parlamenti közvetítést, amikor Gyurcsány Ferenc feltehette a kérdést a miniszterelnöknek az azonnali kérdések és válaszok órájában. Miért fél a saját népétől, miért nem adja meg a döntés jogát, hogy dönthessen a nyugdíjáról, az alkotmányról?

Orbán Viktor miniszterelnök válaszbeszédét úgy kezdte, hogy „az beszél félelemről, aki fél”, majd beszélt az MSZP félelméről, az elszámoltatástól, szerinte a választók úgy döntöttek, hogy meg kell nevezni a nyolc év kudarcainak politikai felelőseit (mintha ellenzékben ő nem járult volna hozzá), és el kell számoltatni őket. Még kiegészítette, hogy tisztesség ügyében nem kér kioktatást az MSZP-től, különösen nem a volt miniszterelnöktől.

De Orbán Viktor miért fél saját népétől? Erre nem adott választ. Ezért szerintem a miniszterelnök gyáva és fél. Fél attól, hogy a saját népe leszavazná, az Orbán-kormány ezért nem kér ebből a demokratikus megmérettetésből. Nem meri kikérni a polgárok véleményét az államosított nyugdíjkasszáról, és az új alkotmányról. Vagy talán attól tart, hogy szembesül azzal az ígéretével, amit még óriásplakáton hirdetett a kampány időszakában, hogy „megvédjük a magánnyugdíjpénztárakat”? Vagy talán azt hiszi, hogy a nép ezt már elfelejtette? Biztosan vannak elvakult Orbán-hívők, akik erre már nem emlékeznek, és arra sem, hogy „megőrizzük a nyugdíjak vásárlóértékét” (lásd 0,6 százalék korrekciós emelést!).

Felhatalmazást nem erre kapott, mert nem ezt ígérte. És még ő vádol hazugsággal másokat, még ő állítja magáról, hogy még sohasem hazudott!

Soós Tamás nyugdíjas

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.