Levélturmix

Valaki azt kiabálta a miniszterelnök kampánykörútján Nyíregyházán: Orbán Viktor a nemzet géniusza! A géniusz jelzőt eddig csak két diktátornál hallottam. Sztálint a Párt géniuszának mondották, Nicolae Ceausescut pedig a Kárpátok géniuszának kellett nevezni. Lehetséges, hogy Orbán Viktor „a nemzet géniusza” címet érdemli ki?

Kardos Márton Lőrinci

Tarlós István a választási győzelme mámorában téves megállapítást tett. Kijelentette, hogy Budapest 65 éven át a baloldalé volt. Ebben téved. Ugyanis 1945 és 1947 között közel két éven át a korábbi katonatiszt-hadmérnök, náciellenes ellenálló, Kővágó József volt a polgármester. Az 1945. őszi községi választások után az addigi polgármestert, a kommunista Vas Zoltánt a kisgazdapárti Kővágó József váltotta a polgármesteri székben. Az akkori (kényszer)koalíció jobboldalán állt Kisgazdapárt, Kővágó pedig annak is a jobboldalán. Tisztéről akkor mondott le, amikor Nagy Ferencnek emigrációba történt kényszerítésekor egyértelművé vált, hogy a demokráciának nincsenek esélyei Magyarországon. A Kővágót követő polgármester a szintén kisgazdapárti, de nem a jobbszárnyhoz tartozó Bognár József lett, aki hosszú évtizedeken át különböző magas pozíciókban bírta az MKP, az MDP végül az MSZMP vezetőinek bizalmát. Kővágó József emlékének tisztelete megkívánja kései utóda szóban forgó kijelentésének korrekcióját.

Dr. Del Medico Imre Budapest

Azt mondja a Vízművek szóvivője, hogy nálunk nem túl magas az ivóvíz ára, hiszen kb. egy amerikai dollárba kerül köbméterenként, csatornadíj nélkül. Kiszámoltam! Egy átlag amerikai állampolgár a havi ezerdolláros fizetéséből ezer köbméter vizet tudna meginni, ha nagyon szomjas lenne. Ezzel szemben egy átlagos, nettó nyolcvanezer forintos fizetéssel rendelkező hazánkfia 363 köbmétert. Régi probléma, hogy a hazai bérek, bár köszönő viszonyban sincsenek a fejlett európai vagy tengerentúli fizetésekhez, esetenként mégis az ottani árakra hivatkoznak. Ez nem tisztességes!

Milassin Lóránd Budapest

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.