Levelek hetente egyszer

2006-ban olyan szerződést kötöttem a Fővárosi Gázművekkel, hogy havonta közlöm a mérőállást, így nem becsült számlát, hanem a valós fogyasztáson alapuló elszámolást kell küldeniük.

Az eltelt négy és fél év jelentős részében a cég rendben fel tudta dolgozni a sima postai leveleket. Tavaly tavasszal jelentős gondjaim voltak a számlázással, majd egy ideig ismét az általam várt pontos számlák jöttek. Idén áprilisban aztán újra becsült részszámla érkezett, s azóta nem tudom az ügyet elrendezni a gázosokkal. Panaszomra meglehetősen érdekes válasz érkezett, melyben közölték, hogy a postai levelet már nem fogadják el a mérőállás bejelentésére. Mivel a gázművek nem kötelezhet számítógépes ügyintézésre, bejelentést tettem a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságnál, amely vizsgálatot indított az ügyben. Az eljárás még tart, így az eredmény még ismeretlen.

Az ominózus levél egy mondata kabaréba illik. E szerint, ha az adatközlés a megadott – háromnapos – időszakon kívül esik, nem veszik figyelembe a számlázásnál. Ha késik, még érthető, de akkor sem, ha akár csak egy nappal korábban is fut be.

De miért is késnek a levelek?

Az utóbbi időben ajánlva feladott leveleim kapcsán úgynevezett tudakozványt állítottak ki. Az egyik tudakozvány alapján megállapították, hogy május 3-án feladott levelem 6-án beérkezett a postahivatalba, de csak 12-én vették át. (A mérőállás közlésére megszabott időszak minden hó 4–7. közé esik.) Ez azt sugallja, hogy csak hetente egyszer veszik át leveleiket, s ezt a postai dolgozók is megerősítették.

Így hiába igyekszik az ember, a cég mulasztása miatt csak becsült számlát kap.

Éliás András Budapest

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.