Levélturmix

Tudom, Uj Péter augusztus 4-i írása (Diego Armando) nem a fociról szólt, mégis megjegyezném, hogy az isteni Maradona pont azt a három argentint hagyta ki válogatottjából, akik csapatukkal, az Interrel megnyerték a Bajnokok Ligáját. Druszájának, a gólvágó Militónak is csak cserelehetőséget adott. Ezek szerint a nép felhatalmazottjának nem a bizonyított tudás számított, hanem az, hogy a neki nem szimpatikus csapatban játszottak. Valahogy így van ez a mostani általános vezetőségváltással is Magyarországon, ahol – mint Uj Péter cikke bizonyítja – ismét rákényszerülünk a sorok között írni.

Kertes Attila

Az újonnan felveendő főosztályvezetőkről írt, egyébként kitűnő cikkükben (Negyven főosztályvezetőt venne fel Matolcsy minisztériuma, augusztus 19.) megint előhozzák az állami szektorban dolgozók magasabb átlagfizetését. S mit tesz isten, az állami szektorban tényleg magasabbak az átlagok! Én ezt nem vonom kétségbe, de ne felejtsük el, hogy a közigazgatásban, az oktatásban, az egészségügyben stb. az átlagosnál sokkal magasabb a diplomások aránya.

Már hogyne keresnének többet, mint a ma már nagyon sok betanított munkást foglalkoztató magánvállalkozásoknál alkalmazottak! Mikor fog végre egy piackutató intézet –amelynek munkatársai bizonyára szintén az átlag felett keresnek – képzettségi kategóriánként normál átlagfizetést kidolgozni? Ha ez nem sikerülne, jöhet vissza a szocializmus „vattamódszere”: egy főosztályvezető, egy diplomás tanár, egy orvos mellé fel kell venni két-három minimálbéres takarítót is, hogy kijöjjön a „jó” átlag, amelybe már a legpopulistább populista sem köthet bele.

Molnár Gabriella Budapest

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.