Levélturmix

A múlt hét végén Bükfürdőről utaztam haza autóval, Győrtől Kecskemétig autópályán. Az utazás során feltűnt, hogy az M1-es, M0-s, M5-ös autópályák melletti benzinkutak többségénél nem kapható E85-ös bioetanol-üzemanyag.

Miközben igen sok fórumon ajánlják a környezetbarátnak ítélt bioetanolt, furcsának találom, hogy a két és több számmal jelzett utak mentén több az ilyen lehetőség, mint a legjobb utazási lehetőséget kínáló pályák mellett. Nem tudom, az üzemanyag-ellátó nagyvállalkozások miért feledkeznek meg erről?

Talán kevés a nyereségtartalom, vagy az olcsóbb üzemanyagból jóval többet kell eladni ugyanolyan nagyságú forgalomhoz, nyereséghez, és többet kell dolgozni ezzel?

Mészáros László nyugdíjas gépészmérnök

Részt vettem a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata kifüggesztése elleni Kaszinótojás Fesztiválon. (Amelyen a rendőrség letiltotta a hangosításhoz szükséges áramellátást… Mi lett volna négy éve, ha ilyet tesz?) A felhívásnak megfelelően kaszinótojással mentem, amelyet az egykori csemegeüzlet-hálózat egyik utódüzletében vettem, és mindjárt két darabot, hogy az egyiket megegyem. Mit mondjak? Majdnem olyan pocsék volt, mint a nyilatkozat, amelyre rá akartam kenni. Nosztalgiával gondoltam az egykori Mézes Mackó ízeire, és azon morfondíroztam, vajon minden úgy elromlik-e, mint a demokráciánk?

Bauer Péter Budapest

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.