Levélturmix

Mélyen egyetértek Szvák Gyula július 23-i cikkében közöltekkel (Mi, moszkoviták). Oroszország és az oroszok mai magyar megítélésében végtelen sok a tudatlanság, korlátolt előítéletesség, alaptalan sztereotípia. Ha valamit is adunk magunkra mi, européerek, vennünk kellene a fáradságot arra, hogy objektív tények, ismeretek alapján ítéljünk meg másokat! A lenézésre, gúnyolódásra nincs semmi morális alapunk!

Szabó Tamás Budapest

Ónody-Molnár Dóra írásával (Mozgalom az emberségesebb egészségügyért, július 8.) és Mezei Andrea kezdeményezésével messzemenően egyetértek. Tenni kell azért, hogy az egészségügyi intézményekben a kiszolgáltatott helyzetben lévő betegekkel és hozzátartozóikkal ne bánjanak megalázó, lekezelő, kioktató, esetenként vérlázító modorban. Súlyosan tévednek azok a „fehérköpenyesek”, akik kis fizetésükre hivatkozva úgy vélik, megengedhetik maguknak a bántó hangnemet.

Ne feledjük: a páciensek többsége szintén megalázóan keveset keres, ráadásul fájdalmai is vannak. A jó szó gyógyító erejéről már ne is beszéljünk!

Kisné Szilvási Márta Budapest

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.