Az út szűknek bizonyult!

Igaza van Révész Sándornak (Schiffer széles útja, július 29.), nem volt széles az út, mert nagyapámat a végén börtönbe vetették.

A helyzet ma sem más. A legszélesebb hatalom megszerzése érdekében nincs elég széles út.

Nekem, mint a harmadik generáció tagjának nemcsak az jutott az eszembe, hogy nagyapámat akkor leszorították az útról, hanem az is, hogy 1956-ban a perújrafelvételi tárgyaláson még mindig beterjesztettek őt terhelő iratot. A véletlen szerencsének köszönhető, hogy az egyik ülnök Nyers Rezső volt, akinek az irattal kapcsolatban – hála nyomdászmúltjának – kételyei voltak, és ezért szakértői vizsgálatot kértek. A szakértők megállapították, hogy az irat, amelyen az 1935-ös dátum szerepelt, olyan papír, amelyet csak 1945 után kezdtek gyártani.

Szóval ez is eszembe jutott különösen annak kapcsán, hogy most furcsa módon kerülnek elő levelek, amelyek például Gyurcsányt, Bajnait akarják megvádolni. De eszembe jutott az is, hogy ha más lenne a politika, akkor most már látva a folyamatokat, a látszatra sem adó kizárólagos hatalomra törekvést, félre tenném a vélt vagy valós sérelmeket, és vállalva a veszélyt nem a pártérdek, a széles úton való trappolás lenne a cél, hanem a lehetséges ellensúlyok megteremtése.

Schiffer János

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.