Mikola úr hadat üzent

Mikola úr hadat üzent a tarifát előre kikövetelő szülészorvosok ellen. A közszolgálati rádióban elmondta, hogy felháborította egy áldott állapotban lévő (nem terhes vagy várandós!) kismama levele, aki egy professzorral beszélve elmondta, hogy összegyűjtött már 80 000 Ft-t a szülésre, mire a professzor biztatta, hogy gyűjtsön csak még.

A riporteri kérdésre, hogy miniszterként és vezető egészségügyi politikusként nem volt-e már korábban is tudomása erről, azt válaszolta, hogy igen, de ez már sok, ez tette fel az i-re a pontot.

Érdekes keresztényi álláspont, világnézet, mert ugyan mi keresnivalója lenne egy nem hívő embernek a Fidesz táján? (Azok az idők már elmúltak.)

A tízparancsolat nem azt mondja, hogy ne lopj sokat, sem azt, hogy keveset lophatsz, hanem azt, hogy „Ne lopj!”. Tehát Mikola úrnak már korábban harcot kellett volna hirdetnie az ilyen dolgok ellen, amikor még hatalma is volt hozzá.

De miért teszi most? Érzi a kormányzó párt, hogy tenni kéne már valami fontosat az egészségügyben, hát bedobja ezt a népszerű témát, megfejelve azzal, hogy ez már a nemzet jövőjére is kiható demográfiai problémává nőtt. Ugyanis a családoknak nincs mindig 100–150 ezer forintja a gyerekszülésre.

Lehet, hogy megregulázzák azokat a betyár szülészorvosokat, akik tulajdonképpen egy természetes folyamatnál segédkeznek, nem gyógyítanak. De mi lesz azokkal a területekkel, ahol tényleg betegeket kellene gyógyítani, ápolni? Ez bizony nehezebb kérdés, mint kivont karddal a szülészekre támadni.

Ábrahám Zoltán Székesfehérvár

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.