Hazug forradalmiság

A Fidesz–KDNP annyira örült a választási győzelemnek, hogy észre sem vette, hogy megnyerte a választást.

Ebből adódott, hogy még mindig folytatta az ellenzéki kommunikációt, nem tudatosult benne, hogy a kormányzati pozíció egészen más kommunikációt igényel. Itt már nemcsak az ország, hanem a világ figyel arra, amit mondanak.

A Fideszben április 11-e óta Kósa Lajos nem csak egy polgármester, és Szijjártó nem csak egy „megmondó” ember. Okulásuk céljából megemlítem az angol kormányváltást, ahol az új kormányfő megköszönte az előző – más színezetű – kormány munkáját.

Nehogy félreértés essék, nem értettem mindenben egyet az MSZP vezérelte Bajnai-kormány intézkedéseivel, azzal, hogy csakis fiskális indokok vezérelték munkájában, de nem lehet elvitatni teljesítményüket a válság kezelésében, még akkor sem, ha dilettáns politikusok módjára „elfelejtettek” megtenni olyan intézkedéseket, melyek a költségvetésnek egy fillérjébe sem kerültek volna, de feltétlenül hozzájárultak volna a hangulat javításához. Az MSZP veresége kódolva volt, de a mértéke nem, és ezzel a kétbalkezességgel az MSZP elszalasztotta a lehetőséget arra, hogy erős ellenzéke legyen az új kormánynak.

Az új kormány első lépései a nyilatkozatokon kívül a tisztogatások a saját retyerutya elhelyezése kedvéért, a kétharmados lehetőség összetévesztése a diktatúrával, az állandó harcban állás stb. –előkészítik a gyors bukás lehetőségét.

Csak abban bízhatunk, hogy a hajdani fiatal politikusok észreveszik, hogy az országnak kiegyensúlyozott, az állampolgárokra figyelő, politikai ellenlábasait nem ellenségnek, hanem ellenfélnek elfogadó, a kritikát átgondoló, és a határon túli magyarokat nem politikai eszköznek tekintő kormányzati- és pártpolitikára van szüksége.

A permanens és hazug forradalmiság csak árthat az országnak.

Salga István Budapest

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.