Csak a Fidesz járt jól...

A június 4-i Népszabadság egyik cikke ódákat ír az européer Martonyi Jánosról, egy másik viszont (Hullanak a fejek a külügyben) közli, hogy a tárcánál a szakállamtitkárokon felül még a főosztályvetők, a karrierdiplomata nagykövetek jó része is leváltásra kerül, nem keveseket közülük végleg eltávolítanak a Bem rakpartról, de még beosztott diplomaták egy részének a soros mozgatása is felülvizsgálatra kerül.

Bizony az européer, konzervatív úriember Martonyi is aktív előkészítője és végrehajtója annak a fideszes bosszúhadjáratnak, amely még a pártoktól független minisztériumi közszolgákat sem kíméli. Ahogy 1998–2002 között is már megtörtént Martonyinál (igaz, a szocialistáknál is), most sem várható tőle más mint a karácsonyfadísz mennyiségű, a szakmához mit sem értő ejtőernyővel ledobott fidesznyikek kinevezése helyettes államtitkári, főosztályvezetői, nagyköveti, főkonzuli és beosztotti pozíciókba.

Az viszont tény, hogy a Martonyiról készült írás címe (Martonyi János, akivel jól járt a Fidesz) jól tükrözi a valóságot. Mármint, hogy a külügyminiszterrel csakis a se nem fiatalnak, se nem demokratának (és tegyük hozzá européernek végképp nem) nevezhető Fidesz járt jól.

Hetényi László

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.