Törvény és tisztelői

Roppant szellemes, ha egy komoly pozícióba készülő politikus nagy, százas szöggel leszögezi pártja álláspontját 2005. december 5-e, illetve 2006. október 23-a eseményeiről. Mindig megdöbbenve olvasom a fentiekről az akkori ellenzék megállapításait, mintha nem ugyanazt a közvetítést láttuk volna a televízióban. Mert laikus, de érdeklődő nézőként egészen másként emlékszem: majdhogynem hősöknek kikiáltott hőzöngőkre és sajnos néhány rendőri túlkapásra is.

Ami Semjén úr kijelentéseit illeti a Kuncze Gábor „áldatlan emlékű belügyminisztersége” idején zajlott robbantássorozatról, azt hiszem, sokadmagammal mást gondolunk arról, hogy 1998-ban az új belügyminiszter hivatalba lépésével miért szűntek meg rögtön a merényletek. A leendő kormány tagjai szinte naponta tesznek olyan kijelentéseket, amelyek megkérdőjelezik saját hitelességüket. A nemzeti konzultáción (mitől nemzeti?) a leendő miniszterelnök kijelentette: „Egy ország annyira jogkövető és törvénytisztelő, amennyire vezetői azok.” A kordonbontással irányt mutattak.

Lépten-nyomon azt az elképesztő hazugságot hallja az ember, hogy az előző kormány semmit sem csinált, amit mégis, azt mind rosszul. A napokban az új brit koalíció mindkét pártjának vezetője megköszönte elődei munkáját, s elismerésüket fejezték ki. Erre azt szokták mondani, hogy ott a demokráciának nagy hagyományai vannak. Hozzáteszem: a jó ízlésnek is.

Lakatos Gézáné Salgótarján

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.