Hol a fejünk?

Talpra kell állítani az országot, vissza kell adni a nemzeti önbecsülést, és egészséges társadalmat kell felépíteni. Így Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője a Nemzeti együttműködési nyilatkozat általános parlamenti vitájában.

Az ország talpra állítása fontos feladat, bár egyelőre semmi nem látszik az ebbéli igyekezetből, legfeljebb a söralátétnyi adóbevallás ígérete emlékeztet rá, úgy is mint majdani fundamentum. Lehet ez majd kör és kocka alakú is, mint a söralátétek úgy általában, de legfeljebb majd a kört négyszögesítjük, az is szép, egészséges feladat.

Ami a nemzeti önbecsülést illeti, ez a dolgok jelenlegi állása szerint előrébb valónak tűnik, még ha Orbán Viktor kijelölt miniszterelnök egyelőre nem is tehet kedvére, és az ország gyűlését nem alakíthatja át alkotmányozó nemzetgyűléssé, elvégre gazdasági vészhelyzet van.

Nyilván ez a gazdasági vészhelyzet az oka a Jobbiknak szóló huszáros politikai elővágásnak is, amit Trianon kapcsán mutat be a Fidesz–KDNP-„pártszövetség”, bár a fene se érti, hogy miért is nőne épp e dátum kapcsán a nemzeti önbecsülésünk, és ebben annak kimondása sem segít, hogy Isten a történelem ura, hiszen így csak azt rögzíthetjük, hogy ha így van, hát jól kibabrált velünk.

De ura-e a társadalom egészségének? Nyilván ezt is Orbán Viktor kormányprogramja fedi fel, az, amit épp ezekben a napokban ír, hiszen erre való hivatkozással nem vett részt az általa jegyzett Nemzeti együttműködési nyilatkozat parlamenti vitáján. Bizonyosan felületes következtetés, mégis: ha a kijelölt miniszterelnök most írja a programot, az azt jelenti, hogy téves feltételezés volt annak elhallgatását eddig a Fidesz bölcs taktikájának minősíteni. Egyszerűen csak nem volt.

Nyilván az egészséges társadalom egyik attribútuma az, hogy nem is kíváncsiskodik ilyen dolgok felől, elég, ha valaminek a tagadásáról dönt. De a győztes forradalmak már csak olyanok, hogy ha nem akadnak rögtön kézzelfogható és elérhető célok – nem kell rögtön 12 pont, akár a söralátétnyi adóbevallás is lehet ilyen –, káoszba torkollhatnak. Olyankor kiderül, hogy a társadalom nem elég egészséges.

Gyógyításához itt van rögtön a Btk. szigorítása. Legyen rend, mégiscsak az az egészséges nemzet alapja, aztán jöhet majd a Ptk., nehogy már a homokosok úgy érezzék, hogy ugyanolyan jogaik vannak, mint az „egészséges” embereknek. Aztán nehogy kifelejtsünk egyéb deviáns csoportokat, így például, ahogy azt a KDNP ifjúsági szervezete javasolja, gyorsan be kéne majd tiltani az olyan tüntetéseket, amelyek a könnyűdrogok legalizálására irányulnak, csak mert nehogy már.

Megfontolandó lenne, hogy vonják meg a családi pótlékot azoktól, akik legalább annak összegével megegyező pénzt költenek Marlboróra és skót whiskyre, a villányi borokról nem is beszélve, mert akkor minek is nekik. Ja, hogy az nem megy? Nem baj. Majd megvonjuk a cigányoktól, ha nem küldik iskolába a gyereket. Igaz, hogy a legtöbb igazolatlan óra a középosztály vagánykodó gyerekeinél van, de az nem baj, mert egészséges.

Így lesz minden talpra állítható, a fej meg egyszer majd visszakerülhet talán oda, ahová való.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.