Levélturmix

Most készítem a 2009. évi személyijövedelemadó-bevallásomat, és elképedve látom, hogy a egy százalékról való rendelkező nyilatkozatok potenciális kedvezményezettjei – a megjelölhető két központi költségvetési előirányzat – közül törölték a múlt évben még ott szereplő „Gyermekszegénység elleni programot”. Ez szép teljesítmény egy szocialista kormánytól.

Kertesi Gábor közgazdász

A Népszabadság május 8-i számában megjelent Agyő, Francia Filmnapok! című cikkre reagálva arról szeretnénk tájékoztatni a magyar közönséget, hogy a Budapesti Francia Intézet a magyarországi frankofón nagykövetségekkel együttműködésben 2011 márciusában megszervezi a Frankofón Filmnapokat, amely a francia és a frankofón filmművészet, valamint koprodukciók legfrissebb alkotásait mutatja be. A filmválogatás éppúgy tartalmaz majd nagyközönségnek szóló premiereket, mint nagy sikerű művészfilmeket.

François Laquièze, a Budapesti Francia Intézet igazgatója

A „világrekord” győzelem után a győztes párt vezetője kijelentette, bár kétharmados a győzelmük, ő a háromharmad miniszterelnöke kíván lenni. Így furcsának tartom azon megnyilatkozását, miszerint „Felelnie kell a törvényes keretek között mindenkinek, aki ebben (2006. október 23-i oszlatás) részt vett. Nincs kivétel sem rangra, sem beosztásra, sem életkorra tekintettel”. A tömegoszlatás azonban nem csak egyoldalú rendőri brutalitás volt, a másik oldalon ott voltak a „békés felvonulók, tüntetők”, akik jelentős felfordulást okoztak „békés” gyújtogatásaikkal, kocsifelforgatásokkal, töréssel-zúzással, a tényleg békés állampolgárok megfélemlítésével. Ha a pártvezető az egész nép miniszterelnöke akar lenni, akkor nemcsak a rendőrség és vezetői, hanem a másik oldal tevékenységének „eredményét” is vizsgálni illene.

Mészáros László nyugdíjas

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.