Megoldatlan kérdések

Március 24-i bősi cikkük Magyarország engedékenységét kárhoztatta a duzzasztómű magyar–szlovák vitájában (Bős: bízzuk inkább másra?).

Magyar nézőpontú állásfoglalásuk bizonyára tetszést aratott az olvasók egy részénél, bár komoly napilaptól jogosan lehetne tárgyilagosabb írást várni.

Hogyan néz ki ez az engedékenység?

Tűri a szlovák fél kisebb-nagyobb mulasztásait, taktikázását. Magyarország viszont körömszakadtáig, már-már eszelősen ragaszkodik az egész ügy lényegét okozó állásponthoz: a duzzasztás elvetéséhez. Bár kormányok jönnek-mennek, nézőpontok változhatnak, egy biztos, hogy a Duna öszszes megoldatlan problémájával még nagyon hosszú ideig velünk marad. Akkor pedig kell valami megoldást találni a hajózás biztosítására, a Szigetköz kiszáradásának megakadályozására. Nem lehet a bajok okát kizárólag a Duna elterelésében keresni, enélkül is megoldatlanok lennének a fenti kérdések. Így pl. a tüneti kezelést célzó kotrások a felülről érkező mederanyag-pótlás hiányában elősegítik a meder és a környező talajvízszint lassú, ám észrevehető süllyedését. A megoldások lehetséges változatait, és ezek várható következményeit alaposan ki kellene vizsgálni, és szűk szakmai körökön kívül széles körben ismertetni.

Bakonyi István Budapest

LangDetecten>hu YahooCerror
Bakonyi István Budapest

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.