Villámlátogatás

A Népszabadság március 30-i száma egy egész oldalt szentel Orbán Viktor pécsi villámlátogatásának (Orbán „nemzeti konzultációkra” épít). Ebből megtudhattuk, hogy példaértékűnek tekinti, amit Páva Zsolt polgármester csinál. Jelentős vívmánynak tartja a vízművel kapcsolatos akciót, aminek eredményeképpen lehet, hogy milliárdokat fog kifizetni a város.

A „zemberek” rezsiköltségének látványos mérséklésének tekinti a vízdíjak csökkentését, ami a valóságban mindöszsze 1,8 százalék, családonként 50–100 Ft (a 3500–7000 Ft-ból).

Gondolom, dicséretet kapott a városvezető úr, aki a félig sem kész Széchenyi térre ideiglenes burkolatot rakatott le, hogy ott tarthassa meg az Európa Kulturális Fővárosa nyitóünnepséget. (Utána el kellett bontani, majd újra lerakni tetemes többletköltséggel.)

A pártelnök úr annyira komolyan vette a „zemberekkel” való találkozást, hogy a látogatást követő szabadtéri sajtótájékoztatója mindössze hét percig tartott, majd három kijelölt sajtóorgánum munkatársát tartotta csak méltónak arra, hogy őt meghallgassák.

A cikkhez tartozó képi illusztráción azon gondolkodhat: vajon elég lesz-e a terület ahhoz, hogy mindazokat a rács mögött tudja, akiket oda kíván.

Fekete László, „kétbalkezes város”

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.