Marad a kisebbik rossz

Egyre közelebb a választás, és már sok elemzést olvastam-hallottam a Fidesz győzelméről. Érdekes lenne, ha valami fantasztikumba illő ok miatt Orbán Viktor lemondana, biztos, hogy a szervezet egyszerűen megszűnne, nélküle tehetetlenül széthullanának.

Az egész Orbánnyomulásban az a legzavaróbb, hogy a kádárizmus köszön vissza, hát abból az egypárti diktatúrából nem kérek, de úgy tűnik, elég sokan vágyakoznak rá. Lustaságból, kényelemből, de úgy látszik, sokan szeretik hallani, hogy mit gondoljanak, mit szeretnének, mire vágynak.

Persze ez így könnyebb, mint önálló gondolatokat szülni, megmondja a nagy Ő a tutit, és mi szolgaként hiszünk. Elképzelhető, hogy a választók fele sem megy el, és sajnos, az arányok szerint hatalmas választási győzelem várható, ugyanúgy, mint az EP-választásokon. Beszéltek a nagyarányú győzelmükről, de a nem szavazó 64 százalékról egy hang sem hangzott el. A parlamenti választásokon persze nagyobb részvétel kell, de elég, ha csak az 50 százalék+1 fő megy el. Ez nagyon jó lesz a Fidesznek, mert ha a maradékot távol tudják tartani, az biztos nem szavaz másra, mivel rájuk nem is akar. Eljött az az állapot, hogy jó szívvel, meggondoltan nincs kire szavazni, tehát marad a kisebbik rossz megoldás.

Juhász László Gödöllő

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.