A válasz

A Népszabadság 2010. április 1-jei számának 11. oldalán Laub Ernő aláírással a Legfőbb Ügyészségnek és dr. Weiszenberger Éva legfőbb ügyészségi ügyésznek címezve „Nyílt Levél” jelent meg fizetett hirdetésként, amelyben a levél írója azt sérelmezte, hogy a környezetvédelmi engedélyezési és engedély nélküli hulladékkezelési eljárással kapcsolatos kérelmeire több mint fél év elteltével sem kapott választ, sem a Veszprém Megyei Főügyészségtől, sem a Legfőbb Ügyészségtől.

Laub Ernő törvényességi kérelmei alapján a főügyészség részletes vizsgálatot folytatott le, amelynek során az érintett ingatlanon helyszíni szemlét is tartott az illetékes bányakapitányság képviselőjének, a polgármesternek, egyéb érintetteknek és Laub Ernőnek a részvételével.

Laub Ernő az eljárás folyamatáról személyesen és írásban is értesült.

A főügyészség a vizsgálat alapján kialakított álláspontjáról szóló értesítésben arról is tájékoztatta Laub Ernőt, hogy a feltárt eljárási mulasztás miatt megkereste az illetékes környezetvédelmi felügyelőséget.

A „Nyílt Levél” írója nem fogadta el a főügyészség tájékoztatását, ezért újabb beadványokkal fordult a főügyészséghez, majd a Legfőbb Ügyészséghez.

Felügyeleti törvényességi kérelme –annak megalapozatlansága miatt – elutasításra került.

A „Nyílt Levél”-ben foglaltakkal ellentétben Laub Ernő az ügyészségtől valamennyi kérelmére választ kapott.

Dr. Varga Erzsébet osztályvezető ügyész, Legfőbb Ügyészség Környezetvédelmi Osztálya

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.