A gazdaság mindenekelőtt?

Demján Sándor (és a magyar tőkések jó része, Csányi úrral az élbolyban) lázas sietséggel teszi le a voksát a vélhetőleg új hatalom mellett. Ez rendben van, ismerve a tőke semlegességét (?), nem lehet megdöbbenni ezen.

Demján úr kimondta a nagy okosságot: a gazdaság mindenekelőtt. Orbán Viktor lelkesen helyeselt.

Itt csak egy kis bökkenő van. Eddig is (mármint az elmúlt 20 év alatt) a gazdaság volt az első, az állampolgároknak szinte kötelezően kellett támogatniuk a csődről csődre bukdácsoló bankokat, adóival adóreform címén a gazdagokat, különböző megszorító intézkedések elviselésével kihúzni a csávából az államháztartást.

Véleményem szerint a gazdaság az állampolgárok kiszolgálója kell, hogy legyen. Az állampolgárok érdekeit szem előtt tartva kell a gazdaságot irányítani, oda kell támogatást adni, ahol a társadalmi elvárásokat leginkább szem előtt tartják (foglalkoztatás, megfelelő bérek, kisés középvállalkozások stb.).

Az, hogy a gazdag vállalkozók (tőkések) majd a megfelelő gazdagságukat szolidaritási rohamukban megosztják a szegényekkel, ez illúzió (de inkább hazugság). Ez leginkább alamizsna formájában történik, ha egyáltalán.

Tehát a politikusok arra kötelezzék el magukat, ami a kötelességük: a nép képviseletére.

Salga István Budapest

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.