Újabb nyílt kérdések

Tisztelt Varga Zoltán miniszter Úr!

Február 17-én a Népszabadságban kérdeztem Bordás Vilmost (Nyílt kérdések), felelősségre vonta-e bárki azért, mert 2007-ben személyes adataimat jogellenesen átadta az őt delegáló pártnak, a Fidesznek (ennek az lett a folyománya, hogy a Fidesz ezeket a személyes adataimat szintén jogellenesen eljuttatta a hozzá közel álló sajtónak), illetve nem érzi e úgy, hogy emiatt a cselekménye miatt nem lett volna szabad neki újra az OVB tagjává válnia.

Nyílt kérdéseimre mind ez idáig nem kaptam választ. Ebből arra következtetek, hogy a Fidesz, amely máskor erkölcsi elveket kér számon politikai ellenfelein, nem vonta felelősségre saját küldöttjét, amiért az felelős tisztségében eljárva, azzal visszaélve jogot sértett.

Az az érdekes helyzet állt azonban elő, hogy Bordás Vilmos mostantól nem a Fidesz delegáltjaként fog részt venni az OVB munkájában, hiszen most Ön jelölte őt erre a posztra. Ezért Önnek is fel kell tennem egy-két kérdést: Volt-e Önnek tudomása arról, hogy Bordás Vilmos – mint a rendőrségi vizsgálat megállapította – jogellenesen, sőt hivatali megbízatásával visszaélve illetékteleneknek kiadta személyes adataimat? Ön úgy döntött, hogy – a korábbi szokással ellentétben –olyat jelöl tagnak, aki semmilyen értelemben nem tekinthető függetlennek, hiszen korábban egy párt delegáltja volt. Amikor választása éppen Bordás Vilmosra esett, megfontolta-e azt a körülményt, hogy ő korábban milyen cselekményt követett el? Nem gondolja-e Ön, hogy a történtek tanúsága szerint Bordás Vilmos kezében nincsenek biztonságban az állampolgárok személyes adatai, szándékosan vagy gondatlanul visszaélt velük, ezért nem lett volna szabad őt jelölnie ilyen hivatalra?

Kálmán László nyelvész

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.