BlogkÓstoló

Fsp a Fidesz mellett kampányoló püspöknek nyalás helyett szárnyalást javasol (http://fsp.nolblog.hu/archives/2010/02/16/ Kinek_a_pap_kinek_a_paplan/): Kiss-Rigó paptárs szerint az elmúlt nyolc év olyan volt, mint a kommunizmus idején a katonai szolgálat – elvesztegetett idő, fölösleges létezés. (...) nálam jobban kevés ember utálta a sereget... Úgyhogy minden nagyrabecsülésem és tiszteletem ellenére azt kell mondanom a nagytiszteletű megyés paptársnak, hogy amennyiben nem veszi tolakodásnak, valamint az egyházi ügyekbe beavatkozásnak, akkor elárulhatom: az elmúlt nyolc év tényleg nem volt egy kiköpött mennyország, de azért a katonaság rosszabb volt.

...én azért emlékeznék azokra a daliás időkre, amikor a haladás felkent papjainak még nem kellett úgy rettegniük, mint az elmúlt nyolc esztendőben... Például a kilencvenes évek elejére gondolok, amikor Kiss-Rigó paptárs... délceg idolja még az ateisták istentelen kenyerét ette. Ami még nem lett volna baj, az ateizmus egyelőre nem tekintendő bűncselekménynek, de sajnos az említett politikus akkoriban társaival együtt rendre kigúnyolta a papokat a parlamentben, csuhásoknak nevezte őket, röhögött rajtuk, ha szólásra jelentkeztek.

Kiss-Rigó paptárs nyilván már nem emlékszik ezekre a szép és daliás időkre, és nyilván arra sem szívesen, hogy egy Fábry nevű, a magukat polgári erőknek nevezőkkel csöppet sem burkoltan szimpatizáló színpadi ember azt találta mondani nemrégiben, hogy a katolikus egyház a buzerancia melegágya... senki paptárs nem tiltakozott ez ellen, mint ahogyan azt sem kérte ki magának a klérus, hogy akik egykor csuhásoztak a parlamentben, most milyen erkölcsi alapon akarnak pápábbak lenni a pápánál... Több alázat, kevesebb kevélység. És ha már főnix: nyalás helyett szárnyalás.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.