Törököt fogtam?

Pazar luxusutat nyertük feleségemmel –most már több mint egy évvel ezelőtt. Úgy történt, hogy egy ráérős délelőtt elkezdtük nézni az ATV betelefonálós vetélkedő műsorát, valamiért kíváncsiak, aztán már könnyelműek is lettünk: szokásunk ellenére hívtuk a megadott számot, a géphang közölte, hogy egyre közelebb jutunk valami nagy nyereményhez, csak hívjuk őket még egyszer… stb. Hát kivételesen szót fogadtunk, telefonáltunk újra és újra, mígnem közölték velünk, hogy gratulálnak, nyolcnapos utazást nyertünk egy törökországi luxusszállóba.

Még mindig nem hittük el, egészen addig, míg adataink közlése után pár nappal meg nem érkezett a vaucher és a jelentkezési lap. Kitöltöttük, visszaküldtük, és – mert néhány kérdésre szerettünk volna pontos választ kapni – próbáltuk telefonon keresni a megadott számot. Itt vagy zenét kaptunk, vagy egy géphang közölte, adjuk meg elérhetőségünket, visszahívnak. Na, megadtuk, egyszer, tízszer, ezzel eljátszogattunk pár napig, majd úgy gondoltuk, elküldjük faxon kérdéseinket a Teloxx GmbH (nyilván a játék szervezője) faxszámára, melyet a nyereményünket elismerő levélen találtunk.

Ez 2008. december 9-én történt.

Válasz – mondanom sem kell – nem érkezett. Ezért december 18-án ismét elküldtük a faxot. A választ csak a szél ismeri –hogy egy régi film címét idézzem.

Jókora idő telt el, amíg elhatároztam, írok az ATV-nek, elvégre az ő műsoridejükben megy a reklámjáték, nyilván valami közük van ahhoz, milyen megbízható(?) partnerekkel dolgoznak.

Az ATV válaszolt is: az a szám már nem létezik, a játékot a Telemédia Kft. szervezi, hívjuk őket. Na, őket se könnyű elérni, de megmakacsoltuk magunkat, próbálkoztunk, próbálkoztunk, hátha egyszer majd sikerül. S lőn: fölvették a telefont, egy udvarias úr közölte, igen, tudnak rólunk, nevünk rajta van a nyertesek listáján, dolgoznak a megoldáson.

Amikor aztán úgy éreztük, hogy most már elég ideig dolgoztak a megoldáson, újra telefonáltunk. Még mindig dolgoztak. Elhatároztuk, nem adjuk fel. Azóta 6-8 hetenként újra és újra bátorkodunk megkérdezni, mi van a nyereményünkkel. A válasz még mindig ugyanaz.

Most, hogy már azért jóval több mint egy év eltelt az emelt díjas játék óta, szeretnénk megkérdezni az esetleg – sőt valószínűleg – hasonlóan átejtett játékos kedvű olvasóktól: ugyanígy jártak ők is?

A Telemédia Kft.-től is kérdeznénk: van-e még remény a törökországi (vagy ezt kárpótló) útra? Az ATV-től (amúgy kedvenc csatornánktól) pedig azt: nincs-e nekik is némi felelősségük abban, kinek adják el ilyen játékra a műsoridőt?

Köves József Budapest

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.