BLOGKÓSTOLÓ

Bogdán Gézát megihlette az ingatlanadót megszavazó párt szóvivőjének, Nyakó Istvánnak a választási plakátja, miszerint „eltöröltük az ingatlanadót, és nem is fogjuk hagyni, hogy a Fidesz bevezesse” (http://geza.nolblog.hu/archives/2010/01/31/Nyak_r_s_az_ingatlanad/):

„Hogy kinek mi a kudarc, az csupán nézőpont kérdése.

»Az ingatlanadó eltörlése kudarc az MSZP-nek és a költségvetés szempontjából is rossz a pártnak« – mondta Juhász Attila, a Political Capital elemzője az MTI-nek.

Nyakó úr ezt viszont másként látja.

»Az MSZP a következő parlamenti ciklusban sem támogatja a központi ingatlanadó bevezetését. Ingatlanadó nincs és nem is lesz, az MSZP akaratából biztosan nem. Az MSZP ezeket a döntéseket nemcsak tudomásul vette, de egy, a jövőre vonatkozó kijelentéssel is megtoldja:

a szocialista párt a következő parlamenti ciklusban sem támogatja központi ingatlanadó bevezetését. Ennél egyszerűbben ezt nem lehet mondani, reméljük, Szijjártó Péter is megérti.«

Hogy mi köze ehhez Szijjártó Péternek, gőzöm nincs, de jópofa mondat, az már biztos.

»Rövid távon el kell felejteni a vagyonadót. Majd talán később, egy polgárosultabb Magyarországon lehet létjogosultsága a vagyoni alapú adózásnak, de semmiképp sem a jelenlegi válság közepette. Kellő előkészítés és a társadalommal folytatott egyeztetés után bevezethető.«

Ugye milyen ismerős szavak ezek?

Szinte kísértetiesen hasonlítanak Mádi László szavaira, amiért őt a pártja, a Fidesz viszont könyörtelenül kirúgta.

És Nyakó úr választási plakátja szintén önmagáért beszél.

A lényeg, hogy még a saját kudarcunkból is pozitív tőkét tudjunk kovácsolni. No és gondolom, most már azért ellenzi az ingatlanadó bevezetését, nehogy szembeszegüljön a választókerületében élő »gazdag« emberekkel, akik érintettség okán emiatt talán már nem is szavaznának rá.”

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.