Levélturmix

„Már csak az öregebbek emlékeznek azokra az időkre, amikor „az élet- és vagyonbiztonság szilárd, ami a szocialista állam fölényét igazolja a bűnözéstől sújtott kapitalista világgal szemben. Régen volt, igaz sem volt!” – írja a Finszter Géza–Korinek László szerzőpáros (Az elveszett közbiztonság, december 19.), majd így folytatják: „Diktatúrában ez nem több reklámfogásnál, amit a bűnözés alacsony szintje még hitelesít is”. Hogy is van ez? Igaz sem volt, noha a bűnözés alacsony szintje hitelesítette!? Nem értem, miért kell állandóan szidni a (sosem) „létező szocializmust”? Tudjuk, sok mindenben bűnös volt az a korszak, no de abszolút mindenben?

Lévai Zoltán Budapest

Az UPC szolnoki kirendeltsége a decemberi számláján tájékoztat arról, hogy február 1-jétől változik a vezetékes műsorjel-elosztási szolgáltatás ÁSZF 3. számú melléklete. Jó, ennek jogát a szerződésben fenntartják. De az már tisztességtelen, ahogyan tálalják. Idézem:

„Az AXN-csatorna műsorával bővítjük a Bronze-csomag kínálatát, mely a CNN helyén lesz látható. Ezzel egy időben a CNN és a DOQ megszűnik analóg kínálatunkban”. Nos, ha a UPC-nek joga van a változtatáshoz, az előfizetőnek joga van a tisztességes tájékoztatáshoz. 2010. február 1-jétől egy csatornával kevesebbet kapok, és elveszik az utolsó külföldi adót. Ami a legdurvább, hogy ezt az intézkedést „bővítésként” merik közölni! Ez a sértő!

Fekete Tibor Szolnok

Megdöbbentő hírt hallottam minap a rádió ban. Valaki belevágott a MÁV kábeleibe, és emiatt a vonatok több vonalon késtek. Itt és most nem az a fontos, hogy a kábelek nagyfeszültségűek lennének, hanem az a körülmény, hogy a károkozó szándékosan akadályozni kívánta a vasút működését, esetleg arra is számított, hogy katasztrófát idéz elő. Azt hiszem, a dolog a büntetőjog oldaláról tipikusan szabotázsnak minősíthető. Nagyon szeretném, hogy az illetékes nyomozó szervek minden erejükkel keresnék a felelőst, és az eljárást olyan példás és súlyos ítélkezéssel folytassák le, ami elrettenti hasonló gaztettek kiagyalóit.

Domonkos István Budapest

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.