Zanzibáron dőzsölő gaz bolsevikok

Miközben a pulykapénzétől megfosztott magyar buszsofőr éhező gyermekeitől az utolsó pulykafalatot is elvonja a regnáló bolsevista rezsim, ugyanennek a bagázsnak a legfőbb reprezentánsai jót röhögnek a markukba, és távoli, egzotikus szigeteken szürcsölik a jeges koktélokat.

Kedd reggel két jobboldali napilap is vezető hírként jelentette, hogy Botka László, Szeged városának MSZP-s polgármestere anélkül, hogy szólt volna erről a lakosságnak, Tanzánia kitűnő szigetén, Zanzibáron vakációzott a feleségével több százezer forintért. Igaz, hogy saját zsebből, viszont a reptérre szolgálati autó ment értük, s egyáltalán: amint arra Szeged szépreményű ellenzéki vezére, Gyimesi képviselő rámutatott, „miközben a gazdaság a padlón, a munkanélküliség a plafonon, a szegediek a munkahelyük megtartásán fáradoznak és a drasztikusan megemelt közüzemi számlájukat számolgatják (!), aközben a polgármester a trópusokon dőzsöl”.

Ráadásul, teszi hozzá a Magyar Nemzet, Zanzibár az a sziget, ahol személyesen Zuschlag János is megfordult már egyszer.

Ez így együtt, azt gondolom, hogy a polgármester részéről igen súlyos tettek halmazata. Az ugyanis, hogy Magyarországon nagyjából húsz esztendeje a vezető pártok figyelmének középpontjában a konkurencia nyaralása áll, immáron evidencia. Főleg, ha szigetről van szó, ráadásul olyan helyről, ahol az átlagos napi hőmérséklet 25–26 Celsius-fok fölé szökik, utóbbi különösképp irritálja a politikai erőket: kéklő tenger mellé utazni, s ott koktélt szürcsölni, amelyben – horribile dictu – még jég isvan, a dőzsölésnek olyan foka, amit még a legszektásabb vulgársztálinisták sem mertek nagyon forszírozni, pláne a szolgálati kocsival kombinálva.

S egyáltalán. Noha egy átlagos keletnémet villanyszerelő körberöhög minket, hiszen kétévente nyaral egzotikus helyen, s minthogy itthon semmilyen párt- és állami vezetőben nincsen se jó érzés, se illemtudás, a szolidaritásról nem is szólva, itt az ideje leszögezni: amíg a gazdaság nincsen rendben, mellőzendő a nyaralás. Az most más kérdés, hogy egy gazdaság soha nincs rendben, következésképpen a honi párt- és állami vezetőknek, polgármestereknek, miegyéb szerzeteknek önmegtartóztatásra kell berendezkedniük az elkövetkezendő időkben, azaz se dőzsölés, se koktélszürcsölés; figyeljük majd meg tavasztól, majd ősztől, hogy egyetlen fideszes párt- és állami vezető, illetve polgármester el nem hagyja a városa határát, lesz itt olyan morál és gazdasági prosperitás, amilyet még nem láttunk.

Mindettől függetlenül Botka polgármester megérdemli a botrányt. Először is lehetne annyi esze, hogy a térképén előre bejelöli azokat a pontokat, ahová Zuschlag képviselő valaha is a lábát betette, s nagy ívben elkerüli, mert e helyeken megjelenni nyílt színvallás az ördöggel való meghitt és gyümölcsöző kapcsolatunkról, ám ha már elkövettük a hibát, semmiképpen se szolgálati kocsival vitessük magunkat haza, mert szolgálati autóval privát ügyben feleséget fuvarozni legalább akkora bűn, mint mondjuk miniszterelnökként szolgálati dzsipünket a bébiszitterünknek kölcsönadni.

Ráadásul a Délmagyarországban a Botka házaspár még azt nyilatkozta, hogy a Mátrába készülnek nyaralni, s ez a jobboldal főideológusait is láthatóan elbizonytalanította, hiszen két eset lehetséges: 1. A Botka házaspár valójában a Mátrába indult el, ám aztán valahogy, a messzi délen, Tanzánia egzotikus szigetén kötött ki; előfordul az ilyesmi szocialista körökben. 2. A Botka házaspár a Mátrában is meg Zanzibáron is járt; tudom, hogy ez utóbbi teljesen felfoghatatlan nemzeti érzelmű körökben, ám a történelem ismer olyan eseteket, amikor szocialista polgármester speciel nem hazudott a nyaralásáról, csak nem mondta meg az igazat.

Hozzáteszem, Kósa Lajos debreceni polgármester sem dicsekedett azzal, hogy ő a nyáron meg titokban Dubajban járt, igaz, ő szolgálati úton, a nemrég kiadott közleménye szerint Debrecen városának gazdasági kapcsolatait erősítette az arabokkal. Amikor a helyi szocialista nyaralásellenes erők rákérdeztek a részletekre, azt felelte, sajnos, az arabok nem szeretnék, ha kitudódnának a tárgyalások részletei, mert az megemeli a telekárakat, így azóta csend van, s csak kósza hírekben merül fel, hogy Dubaj esetleg be akarja vonni Debrecent a tengeri luxuspálmasziget projektbe, mert szükségük van Kósa polgármester és emberei ez irányú tapasztalataira.

Most már csak az a kérdés, hogy 1 darab dubaji út ekvivalens-e 1 db Zuschlaggal terhelt zanzibári vakációval, vagy várjunk-e még néhány nyaralási hírt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.