Rólunk

- Manapság járványszerűen terjed az igekötők slendrián elhagyása. Lapjukban is pusztít ez a járvány. Ha például valaki ellen az ügyészség elejti a vádat, a Népszabadságban trehányul azt írják: ejti a vádat. Ez főleg a jövőidőben okoz értelemzavart. Ejti: folyamatos ige, folyamatban lévő cselekvést jelent, a formális jelenidő jelentésében is jelenidejű. Elejti: befejezett ige, a formális jelenidő jelenté sében jövőidejű, várhatóan vagy biztosan majdan bekövetkezendő tevékenységet jelent. Újságírói pidzsin-magyarjuk sok más hanyagságához hasonlóan ez is nyelvünk olyan elszegényítéséhez vezet, amely – tekintve, hogy önök a nyilvánossághoz szólnak – súlyosan fertőző.

Válas György

- Elgázolt két gyalogost egy rendőrautó Budapesten, miután összeütközött egy másik személygépkocsival – írták december 10-én a lap Mozaik oldalán a rövid hírek között. Tovább olvasva a hírt, kiderül, hogy a másik gépkocsi ütközött a rendőrautónak, úgyannyira, hogy fellökte azt a járdára. Akkor hogy is van ez? Hergeljük a népet a rendőrség ellen?

Lévai Zoltán

A telefonügyeletre érkezett

- Minden olyan mellékletüket szeretem, ami az egészséggel kapcsolatos, mert hasznosak a bennük lévő információk. Egy baj van velük, nagyon rövidek. Hipphopp, és már végig is olvastam. Nem lehetne belőlük egy kicsivel több?

- Gratulálok a Draskovics Tibor-interjúhoz (Kockázatosabb lesz a korrupció, december 18.). Remek kérdésekre jó válaszokat kaptunk. Miniszterségének szép befejezése.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.