Hamis látszat

2009. november 21-én Révész Sándor által jegyzet Becsületet sérteni muszáj című cikkében véleményünk szerint azt a hamis látszatot keltette olvasóival, mintha a Gój Motoros Egyesület tagjai fasiszták lennének. Amit az is alátámaszt, hogy a cikkhez hozzászólok a Népszabadság fórumán ennek tanújelét is adták nemegyszer.

Álláspontunk szerint ez a mondat: "Bakács Tibort jogerősen megrótták, mert egy rádióműsorban lefasisztázta azokat, akik a nácik oldalán harcoló katonákat dicsőítették." - ezt a tényállítást, mely becsületsértő ránk nézve a leghatározottabban visszautasítjuk.

Tájékoztatjuk a Népszabadság olvasóit, hogy Egyesületünk tagjai nem vallanak náci - fasiszta eszméket, velünk szemben vagy rendezvényeink során, soha nem indult semmilyen büntetőeljárás a Rendőrség részéről. De még feljelentés sem érkezett.

Továbbá maga Bakács Tibor is, akit jogerősen elítélt a bíróság becsületsértés vétsége miatt, többek közt Hajdú Péter Frizbi című műsorában 2009. november 1-jén is kijelentette, hogy nem tartja fasisztáknak a Gój Motoros Egyesület tagjait. Sőt az utolsó szó jogán, a bíróságon is kijelentette.

Továbbá azt is, hogy a Gój Motoros Egyesület soha nem vett részt a Budakeszi kitöréssel kapcsolatos megemlékezéseken vagy rendezvényeken.

Amennyiben a Népszabadság szerkesztőségét vagy olvasóit érdekli a Gój Motoros Egyesület álláspontja a Budakeszi kitöréssel kapcsolatban, úgy kézséggel állunk rendelkezésükre, ahogy bármelyik médiumnak is a sajtótörvényben foglaltak betartása szerint.

Egyben tisztelettel kérjük Önöktől és Révész úrtól, hogy a jövőben kellő körültekintéssel járjon el a munkája során és legyen híve annak, hogy Magyarország közvéleményét hitelesen korrekten tájékoztassák - tájékoztassa, ami nem mellesleg egyébként törvényi kötelezettsége is!

Velünk szemben is, előre is köszönjük, amennyiben ez megvalósul.

Ehhez kívánok Révész úrnak és valamennyi munkatársának sok sikert és jó munkát!

Üdvözlettel:

Mészáros Imre

Nem tudósítást, publicisztikát írtam a bírósági tárgyalásról készült beszámolók és az ítélet alapján. Az ítélet és a Gój Motorosok által a per során képviselt álláspont szerint a Gój Motorosokat bizony lefasisztázták. Ezt a minősítést nem véleményeztem, de azt leírtam, hogy a Gój Motorosok nem demokraták, mert "aki nem ismeri el polgártársa jogát arra, hogy megmondja róla, amit gondol..., az nem demokrata." E minősítés ellen a Gój Motorosok nem tiltakoztak.

A bíróság a felperessel szemben nem tényállításnak, hanem véleménynek minősítette a perbe fogott megjegyzést. Az elsőfokú ítéletről szóló 2009. július 16-i tudósításunkban ez állt: "Bakács kérdésének előzménye egyébként az volt, hogy a Gój Motorosok szerint a budakeszi kitörés dicsőséges harc volt". Miután ehhez a tudósításhoz helyreigazítási kérelem senkitől nem érkezett, joggal véltem, hogy publicisztikámban támaszkodhatok rá.

A Gój Motorosok honlapjának Hírek rovatában "Szellemlovas", aki Mészáros Imrének a honlapjukon is megtalálható tájékoztatása szerint nem tagja, csupán szimpatizánsa az egyesületnek, "a történelem egyik leghősiesebb vállalkozásának" nevezte a budakeszi kitörést. Az egyesület a honlapján semmilyen módon nem jelezte, hogy a szimpatizáns véleményével nem szimpatizál.

Révész Sándor

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.