Rólunk

- A cottbusi filmfesztiválról beszámolva (A kommersz is beszélhet a valóságról, november 17.) említést tesznek a Styljagi című filmről, amelyet „Hippik"-nek fordít. Ez téves. Két egészen különböző „mozgalomról" van szó, amelyekben talán csak annyi a közös, hogy mindkettőben dominálnak bizonyos protestelemek. A csőnadrágot viselő, piperkőc sztyiljagi (így kell helyesen magyarra átírni) jó másfél évtizeddel a hippik előtt, a 40-es évek végén, az 50-es évek elején jelentek meg a Szovjetunióban. A sztyiljaga szót leginkább jampecnek lehetne magyarra lefordítani.
Kiss Erzsébet
tanár

- November 17-i számukban olvasható egy rövid MTI-jelentés László Csaba: A kiskeresetűek adóterhe érdemben csökken címmel. A szövegben a következőket írják, mintegy a volt pénzügyminiszter szájába adva: „...a magánszemélyek esetében az átlagkereset környékén az adókulcsok csökkentése miatt érdemben mérséklődött az adóteher, a legalacsonyabb és legmagasabb jövedelműeknél azonban nem". Számomra a cím és a kiemelt szövegrész logikailag ellentmond egymásnak; kivéve azt az esetet, ha László Csaba azt akarta deklarálni, hogy az átlagkereset környékén keresők (többmilliós) halmaza egyenlő a kiskeresetűek halmazával.
Magyarszéky Zsolt

A telefonügyeletre érkezett:

- Kerék-Bárczy Szabolcs cikke (Jönnek a nácik?, november 23.) bátor cikk, Magyarországon nem nagyon merik leírni, hogy ezek nácik. Féltem a lapot, hogy bajuk lesz belőle.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.