Tréning

Egy évvel ezelőtt vásároltunk egy egészen egyszerű boltban, egy egészen egyszerű csaptelepet, közel tízezer forintért. Azon el lehet vitatkozni, hogy ilyen áron nem drága csaptelepet vettünk-e és nem egyszerűt, de a lényeg itten most más.

Nos, a hetvenkét hónapig garantált csaptelepünk tizenkét hónap elteltével felmondta a szolgálatot. Orrán-száján folyt a víz. Nem is késlekedtünk – vízvezeték-szerelőt hívtunk. Azt, aki felszerelte. Az ember bízik, vagy mi. A mester küszködöttküszködött, de a hiba nem hárult el. Nem is hárulhatott, mert nem a bekötésekkel volt a baj, hanem – mint kiderítette – a garanciális csapteleppel.

Nosza, hívjuk fel a garanciális szervizt. Innentől az események Magyarországon egyáltalán nem furcsa fordulatot vettek.

A szerviz munkatársa – tudjuk, a magas stressztűrő képességű vevőszolgálati – először engem, majd kérésemre a mestert részesítette tervszerű megelőző karbantartási tréningben, miszerint ha félévente nem tisztítottuk a nem tudom mit, akkor nem garanciális, hanem fizetett szolgáltatásként tudnak kiszállni, hogy „ecetes vizes fürdőben részesítsék az inkriminált fődarabot” 7500 forintért! Kockázatvállaló ember vagyok: jöjjön a szerviz!

Jött. Egy héttel a bejelentést követően. A „kiszállt” munkatárs első megjegyzése következő volt: „a bejelentés úgy szólt tudomása szerint, hogy a csaptelep le van szerelve”. Egy héttel a bejelentés után!

Ezt követően lecsavarta a csaptelepről a részünkről helytelenül, a TMK-protokoll szerint nem „pucolt” darabot és bemutatta, hogy milyen koszos és ez milyen viszszaáramlást okoz a csapban, olyan, a tömítőgyűrűkre nehezedő nyomáson, amit azok bizony elviselni nem képesek. Meg is mutatta a nála lévő új, feltehetően grátisz cserére való (ugyanolyan!) csaptelepen, hogy mely kényes tömítőgyűrűkről is van szó, s azokat hogyan is kell szakszerűen felhelyezni, ha megbontom/bontatom a csapot.

Kérdésemre, hogy esetleg ő nem végezné-e el ezt a műveletet helyettem, tájékoztatott, hogy nem hárítja ő el a munkát, de értsem meg, a vízvezeték-szerelő, aki felszerelte a csapot az egyik felfüggesztéshez olyan szerkezetet használt, amihez nyolcas csőkulcs való és nála csak tízes van.

Beláttam, tényleg nincs megoldás.

Most is ott a vödör a mosogató alatt.

Csak nehogy az is kilyukadjon.

Kapuvári Zsolt Budapest

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.