Orbánnak igaza van

A média telekürtölte az örömhírt, hogy Orbán Viktor húsz éven belül megszünteti Magyarország energiafüggőségét.

Vajda György akadémikus, neves energia-szaktudós úgy nyilatkozott, hogy lehetetlen hazánkban az energiafüggőség felszámolása, a megújuló források legfeljebb húsz százalékát fedezik az ország szükségletének és ezen energia biztosítása nagyon drága. Hegedűs Miklós, a GKI Energiakutató Kft. ügyvezetője is megvalósíthatatlannak tartja a Fidesz elnökének felvetését. Úgy tűnik, hogy a kiváló szakemberek nem számoltak minden tényezővel, ami például a meleget adja a zimankós téli időszakban. Gyermekéveim emlékei azt sugallják, hogy van megoldás. A balmazújvárosi faluvégi nádfedeles lakásunkból barátommal nyáron sokszor elindultunk a Hortobágyra portyázni, ahol a tehenek kör alakú 20-25 cm átmérőjű, kőkeményre száradt, a talajtól teljesen elváló, szagtalan trágyát hagytak maguk után. Ezen jó minőségű „energiát” a barátommal egy nagy kosárba raktuk, ami igen alkalmas volt fűtésre. Ezért a jövőben csak azt kell megállapítani kellő tudományos alátámasztással, hogy egy tehén átlagosan mennyi fekáliát képes egy évben a mezőn hagyni. Ezt ismerve csak arra kell válaszolni, hogy hazánkban mennyi tehénre van szükség ahhoz, hogy valamennyi háztartás számára biztosítsák a tüzelőt. A tudomány rohamos fejlődése azt is lehetővé teszi, hogy a tehenek elsősorban ne tejet, hanem trágyát termeljenek, mert energiafüggőségünk felszámolása megköveteli, hogy a tejhozam helyett a trágyahozamra koncentráljunk.

A Fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap nyomtatott vagy online változatában.

Jól tudom, hogy a városi társasházakban nem lesz könnyű az ilyen fűtésre átállni, de a szakemberek biztosan ezt is megoldják húsz év alatt.

Persze az iparnak, a mezőgazdaságnak is biztosítani kell az energiát, de bízom abban, hogy saját olaj- és gázmezőinket is bővíteni tudjuk egy jó fideszes ötlettel.

Mindezen tények alapján üzenem kiváló energetikai szakembereinknek, hogy a Fidesz elnökével ne vitatkozzanak, mert neki mindig igaza van.

Dr. Takács Imre Hajdúszoboszló

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.