Optika

MSZP-s körökben elfogadott tény, hogy elveszítjük a választásokat.

Nagyon nem szeretem ezt a mondatot. Mi lenne, ha azt mondanánk: nem biztos, hogy a szocialisták nyerni fognak. Valahogy más az optikája.

Rendben van, a Fidesz nyer. Vagyis egyáltalán nincs rendben, de megérdemeljük, elég sok hülyeséget csináltak tisztelt politikusaink. De! Nagyon fontos, hogy szavazatainkkal elérjük, hogy az MSZP – ha ellenzékként is –, de szerepet kapjon a kormányzásban és megakadályozza a Fidesz elsöprő győzelmét. Nem elég, ha fejcsóválva, szörnyülködve otthon ülünk és lessük, várjuk, mi történik.

A sokat emlegetett demokrácia, szólásszabadság, állampolgári jog lehetővé teszi számunkra, hogy véleményt nyilvánítsunk. Éljünk vele!

Aki úgy gondolja, hogy ő ugyan MSZP-szimpatizáns, de erre a pártra nem akar szavazni, az szavazzon a Fidesz (és a még rosszabb) ellen. Adjuk meg a megújulás lehetőségét a szocialista pártnak. Bízzunk abban, hogy új emberek jönnek, véget vetnek a hatalmi harcoknak, a korrupciónak, és többé nem élnek vissza a bizalmunkkal. Egyáltalán nem mindegy, hogy kik fogják képviselni az MSZP-t a következő parlamenti ciklusban. Ha nem lesz gyökeres változás, az a biztos vég felé sodorhatja a szocialista pártot. De mi, a baloldali tábor tagjai ezt nem érdemeljük meg.

Budai Juli Budapest

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.