APEH a pe©h

Elérhetetlenek a négy-öt milliárdos adósságot felhalmozó cégek az APEH adóslistáját vezetők közül a cégpapírokban feltüntetett székhelyeken - írta Ábrahám Ambrus a Kámforrá vált adósok című (november 5.) írásában.

Nekem nem volt szerencsém: utolértek. Igaz, cégem nem milliárdokkal tartozott - de bűnöztem. Tavaly decemberben két nap késéssel töltöttem fel 90 százalékra az éves adókontingensemet. Ezért most, októberben megbüntettek.

A „bűn" tavaly december 21-én keletkezett, de csak most kell vezekelnem. Sok időbe telhet, amíg a négy-öt milliárdos rejtőzködő hátralékosok helyett a 10-15 ezer forintos büntetésekből összejön a hiányzó összeg. Ehhez több százezer büntető határozatot kell meghozni és kipostázni. Gondolom, kevesebb energiát és adminisztrációt igényelne, ha az egy-két-többszáz milliós vagy a milliárdos adósokat kutatnák fel ilyen intenzitással, mint a hozzám hasonló „piti élősködőket".

Egyébként 2008-ban december 20-a szombatra esett. Ha jól emlékszem, a rádió 22-én, hétfőn még bemondta, hogy éjfélig büntetés nélkül lehet az adókat kiegészíteni. Az én büntetőm valószínűleg nem hallgatta a rádiót, vagy nem hisz az ott elhangzó hírekben.

Pedig a rádió közszolgálati. Eddig azt hittem, az APEH is.

Mészáros László
Kecskemét

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.